Hyppää sisältöön

Kesä tupsahtaa takaisin, mutta vain hetkeksi

Perjantai on aurinkoinen maan etelä- ja keskiosissa. Parinkymmenen asteen lämpötiloja mittaillaan Oulun korkeudella saakka.

Neljä eri-ikäistä ihmistä paistattelee päivää veden ympäröimällä pienellä kivellä.
Ihmiset vilvoittelivat Helsingin Lauttasaaressa elokuussa. Kuva: Lehtikuva
Jaakko Mannermaa

Sää tekee nopean käännöksen kesään päin viime päivien kovien tuulten ja sateiden jälkeen.

Lämmin rintama liikkuu torstain ja perjantain aikana kohti pohjoista. Tänään lämpötilat jäävät pohjoisessa viiden asteen tienoille, sen sijaan etelässä tarkenee hyvin.

– Etelästä virtaa Suomeen lämmintä ilmaa, ja jo tänään 20 astetta ylittynee paikoin etelässä ja lännessä, kertoo Ylen meteorologi Elias Paakkanen.

Torstaina sataa etenkin maan keski- ja pohjoisosissa. Sateet väistyvät sitä mukaa kun rintama etenee kohti pohjoista.

Lappiin saatiin eilen virallinen ensilumi. Se ei ole vielä sulanut kaikkialta eikä todennäköisesti sulakaan, sillä Käsivarressa osa sateista tulee yhä lumena illan ja ensi yön aikana.

Huomenna päivä on koko maassa poutainen lukuun ottamatta aivan pohjoisimpia kolkkia. Aurinko paistaa ainakin eteläisessä ja keskisessä Suomessa.

– Huomenna 20 asteen lämpöjä mittaillaan Oulussa saakka. Samalla sää lämpenee vähitellen myös Lapissa, ennustaa Paakkanen.

Kuvassa näkyy päivän ylimmän lämpötilan ennuste torstaille, perjantaille ja lauantaille.
Kuva: Elias Paakkanen / Yle

Kesän kyläily jää kuitenkin lyhyeksi. Lämpimin ilma väistyy lauantaiksi, tosin edelleen on ajankohtaan nähden varsin lämmintä.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Suosittelemme