Hyppää sisältöön

Liedon Säästöpankkisäätiö lahjoittaa Turun yliopistolle 200 000 euroa

Lahjoitusvarat käytetään uuden elintarviketekniikan koulutuksen käynnistämiseen ja kauppatieteen väitöskirjatutkimuksen tukemiseen.

Liedon Säästöpankin konttori Turun kauppatorin laidassa.
Turun kauppatorin laidalla oleva Liedon Säästöpankin konttori muuttui keväällä Oma Säästöpankin konttoriksi yrityskaupan seurauksena. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Eino Kossila

Liedon Säästöpankkisäätiö lahjoittaa Turun yliopistolle 200 000 euroa.

Summasta puolet käytetään vuoden 2024 syksyllä aloittavan elintarviketekniikan koulutusohjelman käynnistämiseen ja puolet kauppatieteen alan väitöskirjatutkimuksen tukemiseen.

Teknillisen tiedekunnan dekaani Jaakko Järvi kertoo Liedon Säästöpankkisäätiön tiedotteessa lahjoituksella olevan sekä paikallista että maailmanlaajuista vaikuttavuutta.

– Ensi syksynä alkava uusi elintarviketekniikan diplomi-insinöörin koulutus on kansallisesti ainoa laatuaan ja siksi vetovoimatekijä Turun yliopistolle, Järvi sanoo.

Turun kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund kertoo, että lahjoitus mahdollistaa tohtoriohjelman väitöstutkimusten tukemisen lisäksi Bloomberg Terminal -tietokannan hankinnan tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.

– Liedon Säästöpankkisäätiö haluaa suunnata varojaan Turun talousalueen tukemiseen. Näemme, että osaamisen ja tieteen tukeminen on erinomainen tapa lisätä seudun elinvoimaisuutta ja vahvistaa osaamista alueella, toteaa Liedon Säästöpankkisäätiön toimitusjohtaja Jouni Niuro.

Ensi vuoden aikana säätiö aikoo jakaa 1,2 miljoonaa euroa Varsinais-Suomen elinvoimaa vahvistaviin kohteisiin.

Liedon Säästöpankkisäätiö aloitti toimintansa yrityskaupan seurauksena keväällä 2023, kun Oma Säästöpankki osti Liedon säästöpankin pankkiliiketoiminnan ja toimintamuoto muuttui säätiöksi.

Suosittelemme