Hyppää sisältöön

Kuusamon suurpetokeskus pysyy kiinni ainakin ensi kesään asti – keskus ei ole saanut eläintarhaluvalleen jatkoa

Suurpetokeskuksessa odotellaan edelleen eläintarhaluvan jatkoa hallinto-oikeudelta.

Ansa ja Tara karhunpennut Kuusamon suurpetokeskuksessa 2018.
Ansa ja Tara Kuusamon suurpetokeskuksessa 2018. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle
Ensio Karjalainen

Kuusamon suurpetokeskus pysyy toistaiseksi suljettuna. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus käsittelee edelleen suurpetokeskuksen eläintarhaluvan jatkoa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto päätti vuosi sitten suurpetokeskuksen eläintarhaluvan peruuttamisesta määräten samalla, että keskuksen eläimet pitää siirtää joko toisiin eläintarhoihin tai lopettaa lokakuun loppuun mennessä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus määräsi myöhemmin syksyllä aluehallintoviraston päätöksen Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan peruuttamisesta täytäntöönpanokieltoon. Hallinto-oikeuden päätös tiesi sitä, että eläimiä ei tarvitse lopettaa tai siirtää muualle.

Suurpetokeskuksen toimitusjohtaja Pasi Jäntti kertoo, että suurpetokeskuksessa on korjaussuunnitelmat valmiina. Keskusta suunnitellaan ehostettavaksi Jäntin mukaan sadoilla tuhansilla euroilla. Keskuksen alueella on jo tehty alustavia maansiirtotöitä.

– Jos saamme hallinto-oikeudesta myönteisen päätöksen eläintarhaluvasta, saneeraustyöt alkavat ensi keväänä ja toivottavasti saamme tarhan avattua ensi kesänä, Jäntti sanoo.

Jäntin mukaan eläimet voivat edelleen hyvin ja ovat saaneet tänä syksynä valtavan määrän lahjoituksena muun muassa omenoita.

Lue lisää: Eläintarhaluvan menettänyt Kuusamon suurpetokeskus voi pysyä kiinni koko kesän

Suosittelemme