Hyppää sisältöön

Turku vahvistaa asemiaan ehkäisypääkaupunkina – Bayer avasi uuden hormonikierukoita valmistavan tehtaan

Tuotanto uudessa tehtaassa alkaa ensi vuonna.

Neljä hymyilevää ihmistä seisoo lavalla.
Turun pormestari Minna Arve, Turun tuotantolaitoksen johtaja Tomi Pentillä, Bayer Nordicin toimitusjohtaja Christiane Temminghoff ja Bayerin Alferd Merz olivat leikkaamassa nauhaa Bayerin uuden tehtaan avajaisissa Turussa torstaina. Kuva: Johanna Lehtola / Yle
Maria Lammassaari,
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Bayerin uuden hormonikierukoita valmistavan tehtaan avajaisia vietettiin tänään torstaina Turussa.

Uusi, 250 miljoonan euron tehdas on mittaluokaltaan yksi Bayer-konsernin lähihistorian suurimmista investoinneista ja se vahvistaa konsernin omien sanojen mukaan pitkäjänteistä sitoutumista Suomeen. Uuteen tehtaaseen investoinnin lisäksi konserni myös uudisti lääketuotantolaitostaan Turussa.

Tuotanto uudessa tehtaassa alkaa ensi vuonna, kertoo Bayer Turun tuotantolaitoksen johtaja Tomi Penttilä.

– Lääketehtaan rakentaminen on vähän pidempi prosessi. Kaikki viranomaishyväksynnät täytyy vielä hakea. Meillä on ensimmäinen linja valmiina, jossa voidaan koetuotantoa tehdä, mutta siitä on vielä pitkä matka siihen, että kaikki hyväksynnät ovat olemassa.

Myyntiluvat pitää hakea uudelleen yli 130 maahan uuden tuotantolaitoksen osalta. Samaan aikaan vanha lääketuotantolaitos jatkaa toimintaansa Turussa.

Turun merkitys ehkäisypääkaupunkina vahvistuu

Bayer on investoinut Suomeen yli 720 miljoonaa euroa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tällä on yhtiön mukaan suuri vaikutus suomalaisen lääketeollisuuden, Turun alueen ja koko Suomen talouden elinvoimaisuuteen. Yhtiö työllistää Suomessa jo yli tuhat ihmistä, joista noin 800 Turussa.

– Olemme viime vuosina palkanneet lisää henkilöstöä Turkuun ja kasvaneet näinkin suureksi. Tällainen iso investointiprojekti itsessään lisää työvoimatarvetta, mutta meillä on ollut myös myynnillisesti menestyksekästä ja kestävän kehityksen ohjelmaa on viety samalla eteenpäin, Penttilä sanoo.

Tuotantolaitoksen merkitys on suuri myös globaalissa mittakaavassa. Turusta lähtee vuosittain miljoonia ehkäisyvälineitä yli 130 maahan ympäri maailmaa. Yhtiön mukaan hormonikierukoiden kysyntä on kasvanut reilusti viimeisen kymmenen vuoden aikana ja kysynnän odotetaan jatkavan kasvuaan.

– Bayerin yksi kestävän kehityksen tavoitteista on saada sadalle miljoonalle naiselle pääsy modernin ehkäisyn pariin kehittyvissä maissa vuoteen 2030 mennessä. Tällä investoinnilla Turkuun on valtava merkitys juuri tähän tavoitteeseen liittyen, että tavoitamme nämä naiset maailmalta, katsoo Turun tuotantolaitoksen johtaja Tomi Penttilä.

Artikkeliin lisätty sitaatit Turun tuotantolaitoksen johtajalta klo 15:32.

Suosittelemme