Hyppää sisältöön

Kärppien nuori naisten liigajoukkue metsästää tällä kaudella ”kärppähammasta”

Päävalmentaja Sanna Lankosaaren mukaan joukkueessa on ollut vain vähän vaihtuvuutta viime kauteen verrattuna. Pelaajia on kuitenkin määrällisesti enemmän, mikä luo kilpailua pelipaikoista.

Oulun Kärppien naisten liigajoukkue harjoittelee Raksilan hallissa 21.9.2023
Joukkueen päätavoitteena tällä kaudella on kehittää viisikon yhteispeliä, parantaa sijoitusta ja löytää ”kärppähammas”. Kuvassa joukkueen jääharjoitukset Raksilan Energia Areenalla. Kuva: Rami Moilanen / Yle
Essi Markkula

Oulun Kärppien naisten liigajoukkue haluaa sijoittua tällä kaudella ”ainakin seitsemänneksi” päävalmentajan mukaan. Pelaajilta kysyttäessä tavoitteena on tietenkin voitto. Alkukauden kolmesta ottelusta kaksi on kuitenkin jo päättynyt tappioon.

Päävalmentaja Sanna Lankosaari vakuuttaa, että viime kauden tappiot on ravisteltu irti ja vaikka joukkue on pitkälti sama, alkoi kuluva syksy puhtaalta pöydältä. Pelatut ottelut ovat näyttäneet Lankosaarelle, että kehityssuunta on oikea, häviöistä huolimatta.

– Isoin muutos on, että viime vuonna ei ollut minkäänlaista kilpailutilannetta joukkueen sisällä ja tänä vuonna sellainen on. On tärkeää miettiä, miten saadaan säilytettyä hyvä fiilis joukkueen kesken.

Kärppien naisten päävalmentajan mukaan joukkueen ikä ja kokemus ovat tasapainossa kaudella 2023–2024
Kuuntele tästä, miten Sanna Lankosaari kuvailee tämän kauden joukkuetta. Toimittajana Essi Markkula.

Tärkeiksi kehityskohteiksi Lankosaari mainitsee kaksi asiaa: luistelutaito ja pään pitäminen ylhäällä.

– Yksi iso kehityshaaste tälle kaudelle on, että viisikko liikkuisi samanrytmisesti. Tämä vaatii sen, että jokaisen luistelutaito on riittävän hyvällä tasolla. Toinen iso asia on, että opitaan pitämään pää ylhäällä ja nähdään, mitä ympäristössä tapahtuu – muutakin kuin se kiekko omassa lavassa.

Vahvuutena hyvä yhteishenki

Joukkueen konkariosastoon kuuluva, vasta 23-vuotias Aino Kaijankoski toteaa päätavoitteen olevan sijoituksen parantaminen. Itsessään hän haluaa ensisijaisesti kehittää omaa johtamiskykyään.

– Uskon, että sellainen ”kärppähammas” meiltäkin löytyy. Lähdemme ennen kaikkea ennakkoluulottomasti haastamaan muita joukkueita, toteaa Kaijankoski varmana.

Oulun Kärppien naisten liigajoukkuetta vasemmalta Inna Korpi-Halkola(pelaaja), Aino Kaijankoski(pelaaja), ja Sanna Lankosaari, valmentaja
16-vuotias Inna Korpi-Halkola (vas.) liittyi Kärppien naisten liigajoukkueeseen tälle kaudelle. Aino Kaijankoski on pelannut Kärpissä jo monta vuotta ja edustaa joukkueen konkariosastoa. Oikealla päävalmentaja Sanna Lankosaari. Kuva: Rami Moilanen / Yle

Kaijankosken mielestä joukkueen vahvuus on hyvä yhteishenki.

– Täällä on kaikilla mukava olla ja meillä on hauskaa yhdessä, se on mielestäni todella tärkeää.

Ensimmäistä kauttaan Kärpissä pelaava 16-vuotias Inna Korpi-Halkola on innoissaan liigaotteluiden tuomista uusista kokemuksista.

– Kuluneet pelit ovat antaneet tuntumaa siitä, millainen vauhti liigapeleissä on ja kuinka kovia ne ottelut ovat.

Viime kausi päättyi Kärppien naisten joukkueen osalta rumasti. Joukkue jäi ilman maaleja jokaisessa pudotuspeliottelussaan HIFK:iä vastaan. Ottelutulokset olivat karua seurattavaa: 12–0, 8–0, 6–0.

Lankosaaren mielestä isoa kuvaa katsoessa joukkue on kuitenkin lähtenyt uuteen kauteen hyvästä tilanteesta. Joukkue on nuori ja esimerkiksi viime kevään pudotuspelit olivat monelle ensimmäiset.

– Yritämme suhteuttaa asioita ja kehittää perustekemistä. Myös ne huonot päivät kuuluvat tähän ja se on ihan terveellistä, että niitäkin välillä tapahtuu, kertoo Lankosaari.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme