Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee, että rahaa kerätään Koillismaalla ilman lupaa

Poliisi otti kiinni kaksi rahankeräysrikoksesta epäiltyä ulkomaalaista miestä viime viikolla Kajaanissa. Nyt samankaltaisia rahankerääjiä liikkuu myös Koillismaalla.

Poliisin hälytysvalo
Poliisi epäilee luvatonta rahankeräystä Koillismaalla. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Pekka Loukkola

Oulun poliisi epäilee, että ulkomaalaiset henkilöt keräävät rahaa ilman rahankeräyslupaa Kuusamossa, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä.

Poliisin tiedotteen mukaan henkilöt sanovat keräävänsä rahaa esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja kuulovammaisten hyväksi, mutta poliisi ei usko rahojen päätyvän kyseisiin kohteisiin. Viime viikolla poliisi otti Kajaanissa kiinni kaksi ulkomaalaista miestä, joita se epäilee rahankeräysrikoksesta.

Poliisi pyytää havaintoja epäilyttävistä rahankerääjistä. Jos olet viime aikoina tavannut epäilyttävän rahankerääjän tai antanut sellaiselle rahaa, soita Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194 tai lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisi muistuttaa, että ennen kuin antaa rahaa keräykseen, tulee tarkistaa Poliisi.fi:n Rahankeräysluvat-sivulle linkitetystä luettelosta, että tilinumero ja rahankeräyslupa täsmäävät.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme