Hyppää sisältöön

Työministeri Satonen tyrmäsi SAK:n vaatimukset A-Talkissa: ”Ei ole mikään lähtökohta, että mikään ei käy”

SAK ja sen alaiset liitot aloittavat ensi tiistaina työtaistelutoimia, joiden tavoitteena on, että hallitus peruu hallitusohjelmaan kirjatut työmarkkinauudistukset.

Työministeri Arto Satonen (kok.) puolusti hallituksen työmarkkinauudistuksia Ylen A-Talkissa.
Lotta Sillanmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Työministeri Arto Satonen (kok.) sanoo hallituksen olevan valmis käymään keskustelua työmarkkinajärjestöjen kanssa tulevista työmarkkinauudistuksista, mutta tilalle pitää antaa vaihtoehtoja.

– Ei se ole mikään lähtökohta, että mikään näistä ei käy, eikä mitään tuoda tilalle. Ei sillä systeemillä päästä eteenpäin, koska meillä on tämä vakava talouden tilanne, jossa meidän on saatava nämä työpaikat Suomeen, Satonen sanoi A-Talkissa.

SAK:n alaiset jäsenliitot aloittavat ensi viikolla poliittiset mielenilmaukset hallituksen kaavailemia työmarkkinauudistuksista vastaan. Liitot vastustavat etenkin työntekijöihin kohdistuvia leikkauksia.

SAK:n varapuheenjohtaja Katja Syvärisen mukaan työtaistelutoimien tavoitteena on, että hallitus peruu leikkaukset ja työelämän heikennykset.

– Jos näin ei käy, niin meidän täytyy kiristää ruuvia.

Hallitusohjelmaan kirjatuista uudistuksista muun muassa lakko-oikeuden rajaaminen ihmetyttää Syväristä.

– Miten lakko-oikeuden rajaaminen tuo työpaikkoja? Ei meillä ole mitään ongelmaa, että meillä olisi erityisen paljon lakkoja.

Syvärisen mukaan työntekijäpuolta ei ole kuultu työmarkkinauudistuksia laadittaessa.

– On tärkeää että saadaan talous kuntoon ja voidaan uudistaa työelämää. Mutta sitä ei voida tehdä niin, että annetaan lista valmiita toimenpiteitä, Syvärinen sanoo.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on kutsunut sekä työnantaja- että työntekijäpuolen työmarkkinajohtajat Kesärantaan ensi viikon keskiviikkona keskustelemaan tulevista työmarkkinauudistuksista

Katso A-Talkin koko lähetys Yle Areenasta.

Suosittelemme