Hyppää sisältöön

Ensimmäiset työtaistelutoimet julki: Ulosmarsseja, työnseisauksia ja mielenosoituksia

Työtaistelutoimet ovat osa SAK:n kampanjaa ja niillä vastustetaan hallitusta ja sen suunnittelemia leikkauksia.

SAK:n liittojohtajien tiedotustilaisuus SAK:n tiloissa Hakaniemessä.
SAK:n liitot tiedottivat eilen yhteisestä hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavasta Painava syy-kampanjasta. Ensimmäiset työtaistelutoimet alkavat ensi viikolla. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Laura Kangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Ammattiliitot kertovat ensimmäisistä työtaisteluista hallitusta ja sen suunnittelemia leikkauksia vastaan. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK kertoo työtaistelutoimista nettisivuillaan.

Teollisuusliitto tiedottaa, että Lapin ja Oulun vaalipiireissä aloitetaan työtaistelutoimet hallitusta vastaan tiistaina 26. syyskuuta. Ulosmarssit kestävät tunnin. Mukana on yhdeksän toimipaikkaa Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Sähköliitto järjestää työnseisauksen tiistaina Caverionin Kemijoki oy:n vesivoimalaitosten huolto- kunnossapito- ja investointitöitä tekeville työntekijöille sekä Stora Enson Veitsiluodon sahan työntekijöille Kemissä.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Rakennusliitto järjestävät Turun ja Porin toreilla mielenilmaukset keskiviikkona 27. syyskuuta.

Toimenpiteet ovat osa SAK:n yhteistä Painava syy -kampanjaa. Liittoja hiertävät erityisesti työntekijöihin kohdistuvat leikkaukset.

SAK kertoi työtaistelutoimista eilen.

Suosittelemme