Hyppää sisältöön

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa yhdeksän yhdistelmää ajokieltoon – hylkyyn johtaneet viat liittyivät enimmäkseen jarruihin

Poliisi tarkasti yhteensä 140 raskasta ajoneuvoa Oulussa keskiviikkona ja torstaina. Niistä yhdeksän joutui ajokieltoon kuntovikojen vuoksi.

Poliisiauto
Poliisi tarkasti kahden vuorokauden aikana 140 raskasta ajoneuvoa. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Pekka Loukkola

Oulun ja Lapin poliisilaitokset valvoivat tehostetusti raskasta liikennettä Oulussa 20.–21. syyskuuta.

Valvonnassa keskityttiin erityisesti ajoneuvojen kuntoon, mutta samalla tarkistettiin ajo- ja lepoaikoja, ajo-oikeuksia ja ammattipätevyyksiä sekä kuormien painoja ja varmistamisia.

Valvontajakson aikana poliisi pysäytti tarkastukseen yhteensä 140 raskasta ajoneuvoa. Se määräsi ajokieltoon yhdeksän ajoneuvoa ja kirjasi 37 muuta seuraamusta kuntovikojen takia. Ajokieltoon johtaneet viat liittyivät enimmäkseen jarruihin.

Vasta katsastettu ajoneuvoyhdistelmä otettiin pois liikenteestä, mikä herätti Oulun poliisin mielenkiinnon.

– Meitä huolestuttaa valvonnan tuloksissa erityisesti se, että yksi ajoneuvo oli katsastettu alle kuukausi sitten hyväksytysti, ja nyt se määrättiin ajokieltoon kuntovikojen takia, kertoo valvontaa koordinoinut ylikonstaapeli Markku Nygård poliisin tiedotteessa.

Poliisi teki yhteensä 93 ajo- ja lepoaikatarkastusta ja kirjasi 18 ajo- ja lepoaikoihin liittyvää seuraamusta. Kahdeksassa ajoneuvossa kuorma oli liian painava tai sidottu puutteellisesti.

Lisäksi poliisi kirjasi viisi ajo-oikeuteen tai ammattipätevyyteen liittyvää seuraamusta. Poliisi välitti tiedot todetuista rikkomuksista liikennelupaviranomaiselle eli Traficomille.

Poliisi tarkasti ajoneuvoja sekä katsastuskonttorilla että liikuteltavalla jarrudynamometrillä. Valvontaan osallistui poliisin lisäksi teknisinä asiantuntijoina raskaan kaluston ajoneuvokatsastajia sekä Tulli.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme