Hyppää sisältöön

HJK:lla hämmentävää epäonnea maalivahtiensa kanssa – päävalmentaja ihmeissään viime kuukausista: ”Ei koskaan aiemmin tällaista”

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen tappio-ottelussa PAOKia vastaan.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas jalkapallon Veikkausliigan ottelussa HJK–KuPS Helsingissä 3. syyskuuta 2023.
Toni Korkeakunnas hämmästeli joukkueensa maalivahtien loukkaantumisia. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Sakari Lund

HJK:n urakka jalkapallon Konferenssiliigan lohkovaiheessa alkoi kotitappiolla kreikkalaiselle suurseuralle PAOKille 2–3. HJK johti ottelua 1–0 Hassane Bandén kulmapotkusta puskemalla maalilla, mutta joutui toisella puoliajalla kovan paineen alle.

HJK:n päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen mukaan tappioon ei voi koskaan olla tyytyväinen, mutta joukkueen peli-ilmeeseen ja rohkeuteen voi.

– Tulos ja johtoaseman menettäminen harmittavat. Vastustaja operoi vähän eri budjetilla ja rosterilla kuin me, mutta saimme kehitettyä hyvän suunnitelman ja pojat pelasivat hienosti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Se oli täysin meidän kontrollissamme.

Korkeakunnaksen mukaan ensimmäinen puoliaika oli todistus siitä, että hyvällä valmistautumisella pystytään haastamaan ennakkoon paljon kovempiakin joukkueita.

Hassane Bande tuulettaa HJK:n 1–0-osumaa PAOKia vastaan. Bande pukkasi Lucas Lingmanin kulmapotkun verkkoon.
Hassane Bande tuulettaa HJK:n 1–0-osumaa PAOKia vastaan. Bande pukkasi Lucas Lingmanin kulmapotkun verkkoon. Kuva: Lehtikuva

– Toisen puoliajan alkuun jäimme yhdestä huonosta syötöstä omaan päähän. Siitä seurasi kulmapotkutsunami, jouduimme puolustamaan todella paljon. Siitäkin selvitiin ja sen jälkeen meillä oli kaksi erinomaista mahdollisuutta tehdä toinen maali. Kun ei onnistuttu siinä, PAOK sai taas enemmän otetta.

Bojan Radulovic pääsikin toisen jakson alussa HJK:n pitkän purkupallon seurauksena läpiajoon, mutta veto kilahti tolppaan.

Pian Radulovicin paikan jälkeen PAOK tasoitti 55. minuutilla ja meni johtoon 82. minuutilla. Lisäajalla kreikkalaisjoukkue iski vielä yhden maalin. HJK:kin iski lisäajalla, kun Radulovic laukoi loppunumerot käsivirheestä seuranneesta rangaistuspotkusta.

– Meillä oli paljon hyviä hetkiä, mutta ne eivät olleet riittävän hyviä, että olisimme ansainneet voiton, Korkeakunnas tiivisti.

Kiril Despodov juhlii maaliaan HJK:ta vastaan.
Kiril Despodov juhlii 2–1-maaliaan HJK:ta vastaan. Kuva: EPA-EFE / AOP

Tarvitaanko uutta maalivahtia?

HJK koki takaiskun, kun maalivahti Niki Mäenpää loukkaantui ottelun alussa.

– Sen jälkeen kun heinäkuun puolenvälin jälkeen aloitin, tämä oli neljäs maalivahdin loukkaantuminen kesken pelin. En muista tällaista koskaan aiemmin, Korkeakunnas ihmetteli.

– Mäenpäällä on pohjevamma, hän on tänään ollut kuvauksessa. Veikkausliigan kauden aikana hän ei varmaan ole enää rivissä.

Niki Mäenpää loukkaantui HJK:n ja PAOKin Konferenssiliigan ottelussa.
Niki Mäenpää loukkaantui HJK:n ja PAOKin Konferenssiliigan ottelun alussa. Kuva: EPA-EFE / AOP

Korkeakunnas myöntää, että uuden maalivahdin hankinta voi olla tarpeen.

Jesse Öst on rutinoitunut hyvä maalivahti. Sitten on nuori Alex Ramula, mutta muuta ei olekaan. Ilmeisesti Konferenssiliigaan on mahdollista hankkia maalivahti loukkaantumistilanteessa, mutta sellaista ei ole ihan helppo löytää.

Mäenpää nousi alunperin ykkösmaalivahdiksi, kun Dejan Iliev loukkaantui heinäkuun lopussa SJK-ottelussa.

Dejan Iliev loukkaantui SJK:n vieraana ja 18-vuotias Alex Ramula pääsi debytoimaan Veikkausliigassa.

HJK:n ohjelma jatkuu tiiviinä. Seuraavaksi ovat edessä liigapelit sunnuntaina SJK:n vieraana ja keskiviikkona kotikentällä Honkaa vastaan. HJK:lla on kuitenkin suomalaisittain laaja rinki, joten kierrätystä voidaan tehdä.

Korkeakunnas muistuttaa siitä, että pelaaminen kolmen päivän välein on tuttua HJK:lle ja tilanne on nyt huomattavasti parempi kuin heinäkuussa, kun pelaajia oli käytettävissä vähemmän. Puolustuspäässä on kuitenkin loukkaantumishuolia, kun sivussa ovat Miro Tenho, Aapo Halme ja Matti Peltola.

– En usko, että SJK-ottelussa tulee suurempia ongelmia. Alakertaan ei ole paljon kierrätettävää, mutta kaikille muille paikoilla löytyy tuoreita ja nälkäisiä kavereita. Honka-peliin lasketaan varmasti tarkemmin, keitä siihen saadaan parsittua.

MTV Urheilun tietojen mukaan Korkeakunnas olisi ykkösehdokas HJK:n ensi kauden valmentajaksi. Hän on toiminut myös maajoukkueen apuvalmentajana. Jos sopimus HJK:n kanssa toteutuu, hän ei ehkä voisi jatkaa Huuhkajissa. Korkeakunnas ei itse halua kommentoida tilannetta tarkemmin.

– Kun aloitin, niin sovittiin, että katsotaan marraskuussa, missä työssä jatkan. Nyt mennään päivä kerrallaan ja nautitaan siitä, missä ollaan. Minulle käy hyvin joka tapauksessa, olen Suomen toiseksi tai kolmanneksi halutuimmissa pestissä.

Konferenssiliigassa HJK:n seuraava ottelu on 5. lokakuuta Aberdeenin vieraana.

Suosittelemme