Hyppää sisältöön
Katso Suomi–Slovakia-ottelun kooste napauttamalla kuvaa.

Helmarit jyräsi Slovakian Kansojen liigan avauksessa 4–0, Katariina Kosola iski kahdesti – katso kooste

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit kohtasi Kansojen liigan avausottelussaan Slovakian. Yle seurasi tapahtumia tässä artikkelissa.

Riku Porvari
Mika Halonen
Mika Halonen

Suomi jatkaa Kansojen liigaa ensi tiistaina

Helmarit pelaa tässä maaotteluikkunassa myös toisen ottelun, kun se kohtaa Romanian vierasottelussa tiistaina 26.9. kello 19.

Tuokin ottelu näkyy suorana Ylen kanavilla.

Riku Porvari

Suomi voittaa Slovakian varmoin ottein

Katso Suomi–Slovakia-ottelun kooste.

Suomi voittaa Slovakian maalein 4–0 Kansojen liigan avausottelussaan. Suomelle kaksi maalia viimeistellyt Katariina Kosola kuvaili joukkueen peliä tasapainoiseksi.

– Otimme tärkeän voiton ja loimme riittävästi maalipaikkoja. Olimme mielestäni myös aika tehokkaita niissä, Kosola sanoi ottelun jälkeen.

Suomella ei oikeastaan ollut mitään hätää omassa kenttäpäädyssään. Hyökkäyspeli taasen toimi upeasti, kun Suomi onnistui maalinteossa erikoistilanteessa ja vastahyökkäyksillään. Kosola teki toisen maalinsa vastahyökkäyksestä.

– Kiitos Eveliinalle (Summanen). Loistava syöttö. Joukkueessa on taitavia pelaajia, jotka voivat laittaa tuollaisia syöttöjä. Niistä on kiva tehdä maaleja, Kosola sanoi.

Lisäksi ottelussa nähtiin kaksi hienoa kaukolaukausta, kun Ria Öling ja Olga Ahtinen pääsivät pommittamaan. Ölingin laukaus osui tolppaan, mutta siitä Jutta Rantala viimeisteli 2–0-johtomaalin. Ahtisen vedon Slovakian maalivahti torjui hienosti.

Ennakkoon ajateltuna Suomen pitikin tämä ottelu voittaa, mutta Turussa tarjottiin hyökkäystaidetta koko rahan edestä kotiyleisölle.

Suomi nousee oman lohkonsa kärkeen. Lohkon muut joukkueet eli Kroatia ja Romania aloittavat oman Kansojen liiga -taipaleensa kello 21.15 alkavassa ottelussa.

Jussi Vainikka haastatteli.

Päivitys 22.9.2023 klo 20.39: Lisätty Katariina Kosolan kommentit.

Riku Porvari

Suomi 4–0-johtoon! Kosola sijoittaa varmasti

Suomi siirtyy 4–0-johtoon, Katariina Kosola tekee ottelun toisen maalinsa. Suomi hyökkää jälleen nopeasti ja Slovakian puolustuslinja pettää pahasti.

Emma Koivisto pääsee palloon Suomen päässä ja syöttää sen keskialueelle kohti Jutta Rantalaa. Rantala pudottaa pallon Eveliina Summaselle, jonka upea syöttö vapauttaa Kosolan nokikkain Slovakian maalivahdin kanssa.

Kosola ei epäröi, vaan viimeistelee varmasti. Suomi johtaa 4–0, kun pelattuna on 75 minuuttia. Maali oli Kosolan toinen tässä ottelussa.

Maalin jälkeen kentältä poistuvat Jutta Rantala ja Ria Öling. Heidän tilalleen tulevat Emmi Alanen ja Oona Sevenius. 84. peliminuutilla Katariina Kosola vaihdetaan pois, kentälle Anni Hartikainen.

Riku Porvari

Tunti täyttyy, ottelu tasainen

Toinen puoliaika on ollut todella tasainen, eikä ainakaan vielä ole herkuteltu maalipaikoilla, kuten avauspuolikkaalla.

Suomi ei ole juuri ottanut riskejä hyökkäyksessä, kun joukkueen ei niin tarvitse tehdä. Slovakia on hallinnut palloa hetki hetkeltä enemmän, mutta Suomella ei kuitenkaan ole ollut mitään hätää omassa päässään.

Ottelua pelattu yli 60 minuuttia, Suomi johtaa 3–0.

Suomi suoritti myös toisen pelaajavaihdon. Kentältä pois Linda Sällström, tilalle Sanni Franssi.

Riku Porvari

Toinen puoliaika alkanut tunnustellen

Suomi–Slovakia-ottelun toista puoliaikaa on pelattu noin kymmenen minuuttia. Nyt peli on ollut hieman tunnustelevaa, ja Slovakiakin on saanut muutaman lyhyen pallonhallintajakson.

Suomi kuitenkin johtaa edelleen 3–0. Tauolla kentältä vaihdettiin Olga Ahtinen ja hänen tilalleen tuli Emma Peuhkurinen.

Riku Porvari

Suomi 3–0-johtoon! Kosola onnistuu vastahyökkäyksessä

Suomi siirtyy 3–0-johtoon hetki ennen puoliaikaa. Slovakia sai ottelusta pienoisen otteen, kun se hallitsi pelitapahtumia noin kymmenen minuuttia.

Slovakia menetti pallon hyökkäyspäässä. Suomi purki upeasti prässin ja lähti vastahyökkäykseen. Nopea rakentelu ja pallo laidalle Katariina Kosolalle.

Hän juoksi Slovakian rangaistusalueelle ja laukoi kovaa. Osumaa kuitenkin helpotti Slovakian maalivahdin Maria Korenciovan heikko suoritus, kun hän ennakoi syöttöä ja ikään kuin väisti Kosolan laukauksen.

Suomi johtaa puoliajalla maalein 3–0.

Riku Porvari

Slovakian kulmapotku haastava Suomelle

Slovakia saa ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa 38. peliminutilla. Erikoistilanteet ovat ehdottomasti ennakkoon heikomman joukkueen iskunpaikkoja.

Slovakian kulmapotku aiheuttaa varsin paljon haasteita Suomen puolustukselle, mutta joukkue ei kuitenkaan onnistu iskemään kavennusmaalia.

Riku Porvari

Suomi luo maalipaikkoja monipuolisesti

Suomi pystyy nyt rakentelemaan maalipaikkoja monella eri tavalla. Joukkue on vahva erikoistilanteissa, nopeissa hyökkäyksissä ja myös kaukolaukaukset ovat vaarallisia.

Hetki sitten Slovakian maalivahti Maria Korenciova torjui upeasti Olga Ahtisen laukauksen.

32 minuuttia pelattuna, Suomi johtaa 2–0.

Riku Porvari

Suomi 2–0-johtoon! Rantala viimeistelee tyhjään maaliin

Jutta Rantala pääsee tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin 23. peliminuutilla. Ria Öling laukoo hienosti rangaistusalueen rajalta, mutta pallo osuu Slovakian maalin tolppaan. Siitä se kuitenkin kimpoaa maalin edustalle, jossa odottaa Rantala.

Kesällä Englannin Superliigaan Leicester Cityn riveihin siirtyneen Rantalan on helppo viimeistellä Suomen 2–0-osuma. Rantala myös syötti Suomen avausmaalin.

Riku Porvari

Rantalan laukaus kolahtaa tolppaan

Slovakia on ollut läpi ottelun puolustuskannalla, mutta on muutamaan otteeseen päässyt myös hyökkäämään. Ne eivät ole kuitenkaan olleet kovin vaarallisia.

Suomen Jutta Rantala pelaa hienoa ottelua. Hetki sitten hän pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta Rantalan laukaus kolahti kuitenkin Slovakian maalin tolppaan.

Suosittelemme