Hyppää sisältöön

SM-liigassa hämmentävä suihkukomennus – näin asiaa kommentoi törkeyksien kohde

Tarmo Reunasen huutelun kohteeksi epäilty Juuso Mäenpää sai joka tapauksessa viimeisen sanan, sillä hän sinetöi KalPan 2–0-voiton Lukosta.

Juuso Mäenpää.
Juuso Mäenpää teki KalPan 2–0-maalin. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
Sakari Lund,
Sari Sirkkiä

Jääkiekon SM-liigakierroksen puheenaiheeksi perjantai-iltana nousi Rauman Lukon Tarmo Reunasen 5+20 minuutin rangaistus, jonka syyksi kuulutettiin rasistinen käytös.

Myös Rauman Lukko tuomitsi Reunasen toiminnan välittömästi viestipalvelu X:ssä.

Viralliseksi rangaistuksen syyksi tilastopalveluun kirjattiin aluksi: ”rangaistuksen syytä ei löydy sääntökirjasta”. Myöhemmin jäähyn syyksi muuttui epäurheilijamainen käytös.

Tv-lähetyskuvan perusteella Reunanen puhui tilanteessa KalPan Juuso Mäenpäälle. Yle Urheilu kysyi Mäenpäältä, oliko hän huutelun kohteena.

– En ole varma, kenelle hän siellä huuteli. Yleisökin mylvi, niin ei oikein kuullut, Mäenpää totesi.

Sosiaalisessa mediassa nostettiin esiin liigan lyhyimpiin pelaajiin kuuluvan 169-senttisen Mäenpään pituus, ja että se olisi ollut huutelun syy. Liittyikö huutelu siihen?

– Ei tainnut olla siitä. En oikeasti kuullut, mitä hän sanoi, mutta tuomarit vissiin kuulivat ja tekivät linjauksen.

Mäenpää kommentoi asiaa myös MTV Urheilulle sekä C Moren ottelulähetyksessä. Tilannetta ei Mäenpään mukaan puitu sen suuremmin KalPan keskuudessa.

– Pelissä tapahtuu kaikenlaista. Siinä nyt tapahtui näin, se oli meille hyvä, Reunanen totesi C Morelle viitaten KalPan saamaan viiden minuutin ylivoimaan.

Mäenpää totesi, ettei arvannut, että tilanteesta tulisi niin isoa rangaistusta Reunaselle.

– No en tiennyt, mutta nyt tietää, että kannattaa miettiä, mitä sanoo, pelata vain vähän enemmän jääkiekkoa, eikä miettiä, mitä puhuu muille.

Mäenpää joka tapauksessa sai viimeisen sanan, sillä hän teki KalPan voiton sinetöineen 2–0-maalin.

– Teki kyllä hyvää. Ei ollut osunut vielä alkukauteen, nyt sain ensimmäisen tehtyä, hyökkääjä iloitsi Ylelle.

Lukko julkaisi ottelun jälkeen tiedotteen, jossa Reunanen pyysi anteeksi asiatonta käytöstään. Reunanen myöntää käyttäneensä asiatonta, kaukaloon kuulumatonta kieltä vastustajajoukkueen pelaajaa kohtaan.

Tiedotteessa hän painottaa, ettei tilanteessa käytetty ihonväriin, kansalaisuuteen, etniseen alkuperään tai syntyperään viittaavia termejä.

Suosittelemme