Hyppää sisältöön

Ammattiliitot ilmoittivat uusista työtaistelutoimista Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa – koskevat myös Olkiluodon työntekijöitä

Sähköntuotanto tai voimalaitosten turvallisuus eivät vaarannu työnseisauksen aikana, Sähköliitto tiedottaa.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Ammattiliitot kertoivat työtaistelutoimista torstaina. Kuvassa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Olli-Pekka Toivanen,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Teollisuusliitto jatkaa työtaistelutoimia ensi viikon keskiviikkona, liitto tiedottaa. Tunnin mittaisia ulosmarsseja on luvassa keskiviikkona Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Ulosmarsseihin osallistuvat muun muassa Turun ja Rauman telakat sekä Valmet Automotiven akkutehtaat Uudessakaupungissa ja Salossa. Ulosmarssit eivät koske hätätyötä.

Myös Ammattiliitto Pro ja Sähköliitto ovat kertoneet uusista työtaistelutoimista Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa ensi viikolle. Liitot järjestävät työnseisauksia, ulosmarsseja ja mielenilmauksia lukuisilla eri työpaikoilla ensi keskiviikkona.

Toimet koskevat muun muassa Olkiluodon voimalaitosten työntekijöitä. Sähköliiton mukaan sähköntuotanto tai laitosten turvallisuus eivät vaarannu työnseisauksen aikana.

Ammattiliitot kertoivat työtaistelutoimista tiedotustilaisuudessa torstaina. Teollisuusliitto kertoi järjestävänsä tiistaina Lapin ja Oulun vaalipiireissä ulosmarssin. Mukana on yhdeksän toimipaikkaa Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Teollisuusliitto kertoo tiedottavansa uusista ulosmarsseista lisää huomenna sunnuntaina 24. syyskuuta.

Muokattu kauttaaltaan 23.9.2023. kello 13.08.

Lue lisää:

Kun Kekkonen nousi valtaan, kaikki pysähtyi: lopulta vain pienet lapset, vanhukset ja sairaat saivat maitoa

Mitä teen, jos työpaikallani alkaa työtaistelu? Ota huomioon ainakin nämä kuusi seikkaa

Suosittelemme