Hyppää sisältöön

Huimia käänteitä Veikkausliigan mestaruustaistossa – Inter tuhri kaksi rankkaria, sitten KuPS voitti kyseenalaisella rangaistuspotkulla

KuPS voitti Interin 1–0 Veikkausliigan ylemmässä jatkosarjassa. Timo Stavitski epäonnistui kahdesti rangaistuspotkussa.

Interin Timo Stavitski hankki kaksi rankkaria, muttei onnistunut maalinteossa.
Paavo Forsberg,
Matias Strozyk
Avaa Yle-sovelluksessa

SJK:n ja HJK:n kohtaaminen sunnuntaina 24.9. kello 17.15 alkaen TV2:ssa, Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

KuPS kukisti Veikkausliigan ylemmän jatkosarjan kamppailussa Interin huimien vaiheiden jälkeen 1–0. Voittomaalin laukoi Axel Vidjeskog rangaistuspotkusta, kun ottelua oli pelattu 90+5 minuuttia.

Rankkari tuomittiin, kun tuomari katsoi Inter-hyökkääjä Matias Tammisen pelanneen palloa kädellään rangaistusalueella.

Kuten alla olevalta videolta näkyy, on aivan siinä ja siinä, osuuko pallo Tammisen käteen rangaistusalueen sisällä vai ulkopuolella.

KuPSin Axel Vidjeskog ratkaisi ottelun lisäajalla rangaistuspilkuta.

74. minuutilla vaihtoon otettu Interin Timo Stavitski kertoi ottelun jälkeen, että vaihtopenkillä ei pelästytty vihellystä, koska sen arveltiin olevan vapaapotku.

– Tuli vähän yllätyksenä, kun pallo vietiin pilkulle. Nämä ovat näitä. Jos ei ole videotuomarijärjestelmä VARia, niin mitä tuossa voi tehdä?

Myös Inter sai aiemmin tilaisuuden ratkaista ottelu rangaistuspotkusta, kun joukkueen hyökkääjä Stavitski hankki niitä peräti kaksi seitsemän minuutin sisään tunnin pelin jälkeen. KuPSin itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl veti kuitenkin pidemmän korren molemmilla kerroilla.

Stavitski laukoi ensimmäisellä yrityksellään keskelle ja ylös. Hän onnistui maalinteossa keskelle suunnatulla rankkarilla elokuussa KTP:tä vastaan.

– Päätin jo aika ajoissa, että samanlainen mutta ilmassa. Rankkarit vain ovat sellaisia, että ne pitää päättää tarpeeksi ajoissa ja sitten toteuttaa. Tässä ongelma oli oikeastaan se päätös vetää taas keskelle.

Toisen rankkarin Stavitski sijoitti oikeaan alakulmaan, mutta Kreidl ehti jälleen pallon tielle.

– Kun pelissä tulee kaksi pilkkua ja mokaa ekan, vaihtoehdoiksi jää jompi kumpi kulma. Nyt Kreidl arvasi sen. Onnittelut hänelle.

Voitto oli KuPSille mestaruustaiston kannalta erittäin tärkeä. Se nousi pisteen päähän sarjaa johtavasta HJK:sta, jolla on yksi ottelu vähemmän pelaamatta. HJK pelaa huomenna SJK:ta vastaan.

KuPSin sankari Kreidl kertoi tienneensä, että Stavitski laukoo joskus keskelle.

– Hän tietenkin päättää, minne pallon laukoo. Loppupeleissä pitää olla hieman onnekas ja pelata kortit oikein. Tänään onnistuin siinä kahdesti. Rankkarin torjuminen on aina uhkapeliä. Pysyn harvoin keskellä, mutta onnekseni pysyin nyt. Torjuttuani ensimmäisen rankkarin toinen oli vain intuitiota ja tunnetta.

Kreidl kertoo, että analysoi rankkareita joukkueen maalivahtivalmentaja Joonas Pöntisen kanssa.

– ”Pönä” tekee hyvää työtä joka pelissä, Kreidl kehaisi.

Päivitetty kello 17.06: Lisätty Stavitskin ja Kreidlin kommentteja.

SJK:n ja HJK:n kohtaaminen sunnuntaina 24.9. kello 17.15 alkaen TV2:ssa, Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme