Hyppää sisältöön

Draamaa mestaruustaistossa! HJK suli Seinäjoella, mutta kampesi voiton lisäajalla – pakki johtaa kotimaisten pelaajien maalipörssiä

Hyvävireinen HJK kaatoi dramaattisten vaiheiden jälkeen SJK:n 3–2 sunnuntaina. Tuomas Ollila ja Topi Keskinen olivat Klubin voimakaksikko, vaikka voiton sinetöi Hassane Bande.

HJK:n laitapuolustaja Tuomas Ollila on kunnostautunut kolmena viime kautena Veikkausliigan maalintekijänä.
Tuomas Ollila iski HJK:lle kaksi maalia. Kuva: Matti Raivio/All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Veikkausliigan ylempi loppusarja jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla, jossa sarjajohtaja HJK kaatoi SJK:n 3–2 (1–0) ja kasvatti piste-eronsa KuPSiin nähden taas neljäksi.

Vaihtomies Hassane Bande laukoi HJK:lle arvokkaan 3–2-voiton lisäajalla, 90+2. minuutilla. Tätä ennen SJK:n maalihirmu Jaime Moreno oli nostanut joukkueensa 2–2:een kahdessa minuutissa osuttuaan 83. ja 85. minuutilla.

Tuomas Ollila siirtyi samalla kotimaisten liigapelaajien maalipörssin kärkeen tehtyään HJK:lle kaksi ensimmäistä maalia. Saavutus on hurja, kun huomioi, että hänen pelipaikkansa on vasen laitapuolustaja tai wing-back.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas kävi vielä kierroksilla heti ottelun jälkeen. Hän ei tykännyt SJK:n 83. minuutilla saamasta rangaistuspotkusta, joka tuli hänestä kovin kevyesti.

– Meillä oli kaksi läpiajoa (vaihtomies Radulovic tuhri molemmat) ja olisimme voineet johtaa peliä jo 4–0. Sitten tämmöistä voi tapahtua. Heikkoja hetkiä siinä sattui. Tällainen hurlumhei-loppu. Henkisesti meillä on tosi kova jengi, emme panikoineet, Korkeakunnas kehui.

Hassane Bande tuli vaihdosta kehiin ja iski HJK:n voittomaalin SJK-ottelun lisäajalla. Loistava viimeistely!

Kun kaikilla joukkueilla on jäljellä kolme pelikierrosta, niin HJK:lla on kasassa 50 pistettä, KuPSilla 46, VPS:lla 42 sekä FC Hongalla ja SJK:lla 38. FC Inter on kuudentena 34 pisteellä.

Sarjaa on jäljellä jokaisella joukkueella kolme ottelua. HJK varmistaa mestaruuden, jos se voittaa kaksi seuraavaa otteluaan. Tällöin KuPS ei voi nousta ohi, vaikka voittaisikin viimeisellä kierroksella HJK:n.

HJK varmistaa mestaruuden, jo seuraavalla kierroksella, jos se voittaa ja KuPS ei. Toki VPS:lläkin on vielä teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen.

HJK:n voitto Seinäjoella ei ollut yllätys viimeaikaisiin esityksiin nähden, sillä Klubi on ollut kotimaan liigakentillä tappioton kahdeksaan otteluun. Töölöläiset ovat voittaneet kahdeksasta viime liigaottelustaan seitsemän ja pelanneet kerran tasan.

Alkukauden komeetta SJK on puolestaan pudonnut viimeaikaisten heikkojen tulosten myötä sarjassa neljänneksi. Joukkue on hävinnyt seitsemän ottelua viimeiseen kahdeksaan peliin.

Ollila-Keskinen SJK:n alakerran kiusana

SJK aloitti ottelun paremmin ja hallitsi peliä avausvartin. Seinäjokisilla oli ottelun ensimmäinen maalipaikka 8. minuutilla. Kotijoukkueen toppari Ville Tikkanen laukoi kaukaa, kulmapotkun jälkitilanteesta pallon HJK-maalin yläristikkoon.

Ville Tikkanen jysäyttää ylärimaan.

HJK siirtyi 1–0-johtoon, kun maalin edessä ollut Tuomas Ollila ohjasi Topi Keskisen vasemmalta lähteneen keskityspallon SJK-maalin alakulmaan 31. minuutilla.

Topi Keskinen rakensi maalin, Tuomas Ollila ohitti Markus Uusitalon hieman onnekaastikin.

Avausmaalin juonineet Ollila ja Keskinen olivat Klubin näkyvimmät pelaajat myös ensimmäisellä 45-minuuttisella. Ollila oli taka-alueella lähellä maalintekoa jo 22. minuutilla, mutta SJK-vahti Markus Uusitalo ehti pallon tielle ja pelasti ison vaaranpaikan kulmaksi.

Keskinen hankki HJK:lle rangaistuspotkun heti toisen puoliskon alussa, kun SJK-toppari Ibrahim Cisse kaatoi nopean HJK-kärjen boksissa.

Avausmaalin tehnyt Tuomas Ollila sijoitti pallon rangaistuspotkusta varmasti vasempaan alakulmaan ja kasvatti HJK:n johdon 2–0:aan 48. minuutilla.

Topi Keskinen harhautteli itsensä boksiin ja hankki rankkarin, Tuomas Ollila upotti pallon alakulmaan.

Osuma oli 23-vuotiaalle laitapuolustajalle jo kauden seitsemäs liigassa, josta löytyy vain viisi häntä parempaa maalintekijää. Maalinteko ei ole Ollilalle outoa puuhaa, sillä kahtena edelliskautena pelatessaan Ilveksessä Ollila pyssytti yhteensä kymmenen liigamaalia.

– Olen tehnyt niitä ennenkin. Olen boksissa aika paljon, silloin niitä (maaleja) pitääkin tulla, Ollila kuittasi ylistyspuheet laitapakin hurjasta maalintekotaidosta.

SJK:n maalihirmu Jaime Moreno nosti joukkueensa 2–2:een kahdessa minuutissa. 1–2-kavennuksen vaihdosta kentälle tullut Moreno viimeisteli pilkulta 83. minuutilla ja heti perään hän pukkasi 2–2-tasoituksen maalin edestä 85. minuutilla.

Jaime Moreno ohitti varmasti Jesse Östin rankkarista.
Jaime Moreno osuu uudelleen, SJK tasoihin upealla puskumaalilla.

Ollilan mukaan tuntui pahalta ja turhautti, kun SJK kipusi hetkessä kahden maalin takaa tasoihin.

– Onneksi saimme käännettyä vielä pelin. Vaihtomies (Bande) tuli hyvin sisään ja painoi tärkeän maalin. Pienestä nämä ovat kiinni, nyt kaatui meille tämä matsi lopussa.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin HJK-sankari Ollila kulutti viime torstain PAOK-kotitappiopelissä lähinnä vaihtopenkkiä.

– Joka pelissä on iso nälkä. Kyllä minäkin haluan tärkeitä onnistumisia itselleni. Mahtava voitto tänään joukkueelle tähän loppukauteen, hehkutti Ollila.

Suosittelemme