Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto vie Pietarsaaren gynekologitapauksen poliisin tutkittavaksi – myös valvontatoimenpiteiden tarpeellisuus harkintaan

Tutkittavaksi toivotaan yhtä tapausta, jossa lääkärin epäillään tehneen väärän diagnoosin ja määränneen naiselle aborttipillereitä.

Läkare vid skylt till gynekolog
Hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen kertoo Yle Österbottenille, että Pietarsaaren gynekologisen yksikön toiminnasta on tehty useita uusia ilmoituksia viimeisen kuukauden aikana. Kuva: Kim Blåfield / Yle
Iina Kluukeri

Svenska Ylen mukaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on vienyt Pietarsaaren gynekologitapauksen poliisin arvioitavaksi.

Aluehallintovirasto pyytää poliisia tutkimaan, onko Pietarsaaressa Malmin sairaalan yksikössä työskentelevän gynekologin toiminnassa syytä epäillä rikosta.

Lisäksi aluehallintoviraston mukaan tapauksessa on syytä harkita myös muita tarkkailu- tai valvontatoimenpiteitä.

Tutkinta koskisi yhtä tapausta, jossa lääkärin epäillään tehneen väärän diagnoosin ja määränneen naiselle aborttipillereitä.

Lisää: Nainen otti aborttipillerin, koska lääkäri teki virhediagnoosin – nyt hän pohtii, onko lääke vahingoittanut lasta

Pohjanmaan hyvinvointialue teki elokuun alussa sisäisen selvityksen tapauksesta, kun useat naiset esittivät kovaa kritiikkiä gynekologisen yksikön toiminnasta. Selvityksessä kuitenkin todettiin, että lääketieteellisiä virheitä ei yksiselitteisesti voida todeta.

Hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen kertoo Yle Österbottenille, että gynekologisen yksikön toiminnasta on tehty useita uusia ilmoituksia viimeisen kuukauden aikana.

Yli sata naista on kertonut kokemastaan epäasiallisesta kohtelusta Yle Österbottenille, sen jälkeen kun toimitus uutisoi epäkohdista. Toimituksen selvityksen mukaan gynekologi on käyttäytynyt asiattomasti ja sortunut mahdollisesti hoitovirheisiin.

Suosittelemme