Hyppää sisältöön

Stockmann harkitsee konsernin nimen muuttamista Lindex Groupiksi – yhtiö on paininut vaikeuksissa, mutta Lindexillä on pyyhkinyt hyvin

Yhtiö kertoo tiedotteessa lisäksi, että selvittää strategisia vaihtoehtoja tavarataloliiketoiminnalle.

Stockmannin logo lähikuvassa.
Mahdollinen nimenmuutos ei vaikuttaisi Stockmann-tavarataloihin, jotka jatkaisivat toimintaansa Stockmann-brändin alla. Kuva: Nella Nuora / Yle
STT

Vähittäiskauppayritys Stockmann harkitsee konsernin nimen muuttamista Lindex Groupiksi. Mahdollinen nimenmuutos ei vaikuttaisi Stockmann-tavarataloihin, jotka jatkaisivat toimintaansa Stockmann-brändin alla.

Stockmannin hallitus on aloittanut strategisen arvioinnin konsernin nimen muuttamisesta. Lopullisen päätöksen siitä tekisi yhtiökokous.

Yhtiö kertoo tiedotteessa lisäksi, että selvittää strategisia vaihtoehtoja tavarataloliiketoiminnalle.

Stockmann sanoo tiedotteessa, että mahdollinen nimenmuutos kuvastaisi paremmin Lindexin roolia konsernin liiketoiminnassa.

– Vuonna 2022 Lindexin 661 miljoonan euron liikevaihto muodosti yli kaksi kolmasosaa Stockmann-konsernin liikevaihdosta, ja 90 miljoonan euron liikevoitollaan Lindex teki suurimman osan Stockmann-konsernin tuloksesta, tiedotteessa sanotaan.

Yhtiön tiedotteen mukaan osana Stockmannin tavarataloliiketoiminnan strategisten vaihtoehtojen selvitystä yhtiö arvioi, mikä vaihtoehdoista tarjoaisi parhaat edellytykset liiketoiminnan kehittämiseen tulevaisuudessa.

– Vaihtoehtoihin lukeutuvat tavarataloliiketoiminnan itsenäisyyden lisääminen konsernissa, mahdolliset omistusmuutokset tai strategiset kumppanuudet tai nykyisen rakenteen säilyttäminen. Strategisella arvioinnilla ei ole välitöntä vaikutusta Stockmann-tavaratalojen brändiin tai päivittäiseen toimintaan, joka jatkuu ennallaan, tiedotteessa sanotaan.

Sateinen Aleksanterinkatu joulun aikaan 1956
Vuonna 1930 valmistunut Stockmannin tavaratalo on yksi Helsingin maamerkeistä. Kuva 1950-luvulta. Kuva: Museovirasto/Erkki Voutilainen

Yhtiöllä takana vaikeita vuosia

Stockmannilla on ollut vaikeuksia pitkään, ja konsernissa on tehty viime vuosina muutoksia. Vaikka Stockmann on ollut alamäessä, Lindex on ollut kovassa vedossa.

Stockmannin toimitusjohtaja vaihtui keväällä. Tehtävään valittiin ruotsalainen Susanne Ehnbåge, joka on luotsannut Lindexiä vuodesta 2018.

– Susanne Ehnbågella on vahvat näytöt vähittäiskaupan ja digitaalisen kuluttajaliiketoiminnan johtamisen saralla. Susanne on johtanut menestyksekkäästi liiketoimintaa ja henkilöstöä nopeasti muuttuvissa markkinaolosuhteissa ja tehnyt samalla hyvää taloudellista tulosta, sanoi konsernin hallituksen puheenjohtaja Sari Pohjonen tiedotteessa.

Edellisen toimitusjohtajan Jari Latvasen johdolla konserni on käynyt läpi yrityssaneerausta ja myynyt kiinteistöjä.

Stockmann jätti koronakeväänä 2020 hakemuksen yrityssaneerausmenettelyyn ja on sen jälkeen myynyt tavaratalokiinteistönsä Helsingin keskustassa sekä Tallinnassa ja Riiassa.

Mitä ajatuksia aihe herättää? Keskustelu on auki 26.9. kello 23 saakka.

Suosittelemme