Hyppää sisältöön

Arto Tolsa -areenan aurinkokatsomon rakentaminen on alkanut – ensi kesänä katsomosta voi katsoa joko Veikkausliigan tai Ykkösen pelejä

Tällä hetkellä areenalla tehdään maanrakennustöitä. Katettu katsomo valmistuu toukokuussa 2024. Vielä on epäselvää, otteleeko FC KTP:n joukkue ensi kaudella vielä Veikkausliigassa.

FC KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa on tyytyväinen, että areenalle saadaan aurinkokatsomo. Video: Maija Tuunila / Yle, Kalle Purhonen / Yle
Maija Tuunila

Arto Tolsa -areenan uuden aurinkokatsomon rakentaminen on alkanut maanrakennustöillä Kotkassa.

Vanhan puukatsomon paikalla kaivetaan maata, ja aika ajoin siellä tehdään myös pieniä räjäytyksiä.

Työt etenevät syksyn ja talven aikana niin, että keväällä päästään viimeistelemään rakennuksen sisätiloja. Jalkapalloareenan aurinkokatsomo valmistuu ensi vuoden toukokuussa.

Havainnekuvat katetusta katsomosta, jonka edustalla pari jalkapalloilijaa.
Aurinkokatsomo valmistuu toukokuussa 2024. Havainnekuva. Kuva: Kotkan kaupunki

Aurinkokatsomo katetaan ja siihen tulee reilut 1 500 istumapaikkaa. Istuimet ovat muovisia kuppi-istuimia.

Uuteen katsomorakennukseen sisältyy myös pukuhuonetiloja ja myyntitilaa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 3,4 miljoonaa euroa.

Tolsa: ”Tärkeä lisä areenalle”

Kotkalaisen jalkapalloseura FC KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa pitää uutta aurinkokatsomoa erittäin tärkeänä.

– Tämä on meille huikea tilaisuus. Nyt voimme miettiä palveluja aivan uudella tavalla. Tulee paikalle sitten matsissa kävijöitä tai yrityskumppaneita, he vaativat muutakin kuin pelkän katsomossa istumisen.

Tolsa näkee myös uudet pukuhuonetilat tärkeinä. Kentällä pelaavat tällä hetkellä Veikkausliiga-tasolla miesten joukkue ja Naisten Ykkönen -tasolla naisten joukkue.

– Saamme ensinnäkin modernit tilat molemmille joukkueille. Sen lisäksi niitä hyödyntävät muut kenttää käyttävät, esimerkiksi koululuokat, sanoo Tolsa.

Mies seisoo maanrakennustyömaan edessä.
FC KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsan mielestä uusi katsomo on erittäin tärkeä. Kuva: Maija Tuunila / Yle

Kun aurinkokatsomo valmistuu, kaikki areenan katsomot ovat katettuja.

– Se on suomalaisittain aika harvinaista herkkua, toteaa Tomi Tolsa.

FC KTP pelaa veitsi kurkulla

Katsotaanko aurinkokatsomosta ensi kesänä Veikkausliigan vai Ykkösen pelejä, se on vielä epävarmaa.

FC KTP pelaa tällä hetkellä kuuden joukkueen haastajasarjaa, jonka huonoin tipahtaa suoraan Ykköseen, ja huonoimman tilalle Veikkausliigaan nousee Ykkösen paras joukkue. Ykkönen on miesten jalkapallon toiseksi korkein sarjataso Suomessa.

Haastajasarjan toiseksi viimeinen joukkue ottelee vielä Ykkösessä toiseksi tulleen kanssa Veikkausliiga-paikasta.

KTP on pelannut kaksi ottelua, jotka molemmat se on hävinnyt. Se on sarjan toiseksi viimeisenä, ja jäljellä on vielä kolme ottelua.

– Nyt ei kannata jäädä rypemään itsesäälissä. Nyt mietitään, mitä viimeisissä peleissä kannattaa tehdä, että saadaan klaarattua tämä homma, toteaa FC KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa.

Suosittelemme