Hyppää sisältöön

Kyberhyökkäys iski Tena-tuotteiden alihankkijaan – Päijät-Hämeen hyvinvointialueella noin 6200 asiakkaan tietoturva on voinut vaarantua

Tietovuoto on kohdistunut tuotteiden jakelusta alihankkijana vastanneen yhtiön järjestelmiin.

Tietokoneita ja datakaapeleita serverisalissa.
Kyberhyökkäys ei ole vaarantanut Päijät-Hämeen hyvinvointialueen omia asiakas- ja potilasjärjestelmiä. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Markku Tuhkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tena-tuotteiden kuljetuksia useilla hyvinvointialueilla hoitavan Westlog oy:n tietojärjestelmään on tehty elokuussa kyberhyökkäys.

Yritys toimii alihankkijana inkontinenssituotteita myyvälle Essity oy:lle.

Mahdollinen tietoturvaloukkaus koskee Päijät-Hämeessä noin 6 200:a asiakasta.

Kyberhyökkäys ei ole vaarantanut omia asiakas- ja potilastietojärjestelmiämme, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointialue tiedotteessa.

– Otamme yhteyttä niihin asiakkaisiin, joiden henkilötietoja on voinut joutua vääriin käsiin. Osa ihmisistä on jo tavoitettu puhelimitse. Lopuille lähetetään kotiin tiedote ja toimintaohjeet mahdollisen tietojen väärinkäytön varalta, kertoo Päijät-soten toimialajohtaja Jukka Santala.

Westlog oy:n tietojärjestelmistä on voitu saada hyvinvointialueen asiakkaiden nimiä, yhteystietoja, mahdollisesti järjestelmässä olleita henkilötunnuksia sekä tietoja tehdyistä tilauksista.

Asiakkaiden maksukortti- tai pankkiyhteystietoja ei ole Westlogin mukaan paljastunut ulkopuolisille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen tietoon ei ollut maanantaihin mennessä tullut, että kyberhyökkäyksessä vuotaneita asiakastietoja olisi käytetty vääriin tarkoituksiin.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue on tehnyt viranomaisilmoitukset tapahtuneesta ja poliisi selvittää kyberhyökkäystä.

Suosittelemme