Hyppää sisältöön

Poliisi aloittaa laajat etsinnät Mika Moringin uhriksi epäillyn Saara Arvan löytämiseksi

Tutkinnanjohtaja kehottaa ihmisiä ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä, jos he havaitsevat etsintäalueilla jotain erikoista.

Mika Moring ja käyttämänsä auto.
Poliisin mukaan Mika Moring ja Saara Arva liikkuivat Itä-Suomessa loppukesällä 2019 mustalla Audi-henkilöautolla. Kuva: Poliisi
STT-Yle

Poliisi on aloittamassa laajat etsinnät vuonna 2019 kadonneen Saara Arvan löytämiseksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista.

Poliisi on aiemmin kertonut, että Arvan epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

– Nyt tilanne on se, että ruumista ei ole löytynyt, mutta tällä viikolla aloitetaan tälle syksylle isompia etsintöjä, Salo sanoo STT:lle.

Etsintöjä tehdään Vesannon ja Tervon alueilla Pohjois-Savossa. Lisäksi etsintöjä tehdään Konneveden ja Keiteleen yhdistävällä Neiturin kanavalla, missä tehtiin viimeinen havainto helsinkiläisestä 35-vuotiaasta Arvasta. Salo painottaa, että etsintäalue on laaja.

Salo kehottaa etsintöihin kuuluvilla alueella liikkuvia ottamaan yhteyttä poliisiin, jos luonnosta löytyy jotain sinne kuulumatonta.

– Jos alueilla liikkuu esimerkiksi metsästäjiä, sienestäjiä tai marjastajia, jotka törmäävät luonnossa sinne kuulumattomiin asioihin, kuten naistenvaatteisiin, voi poliisin vihjenumeroihin ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköposti on vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi ja vihjenumero 0295 415 232.

Poliisilla on epäilty tiedossa

Poliisi on aiemmin kertonut, että Arvan henkirikoksesta epäillään useista naisiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista tuomittua Mika Moringia.

Yle on julkaissut Moringin nimen ja kuvan epäiltyjen rikosten poikkeuksellisuuden takia, ja koska poliisi arvioi julkaisusta olevan hyötyä tapausten selvittämisessä.

Poliisi on kertonut, että Arva liikkui katoamisaikaan toisen henkilön kanssa mustalla Audi-henkilöautolla. Hänen tiedettiin oleskelleen kesällä ja alkusyksystä 2019 alueella Vesanto–Tervo–Konnevesi ja leiriytyneen muun muassa metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä.

Suosittelemme