Hyppää sisältöön

OULU-kirjainten paljastustilaisuudessa luvassa keksejä ja mehua 200 ensimmäiselle

Oulussa pitkään puhuttaneet OULU-kirjaimet paljastetaan Hupisaarilla ensi viikon lauantaina.

Oulun Hupisaarten suihkulähteet
OULU kirjaimet sijoitetaan Hupisaaren rantaan niin että taustalle tulevat Merikosken kauneusaltaan suihkulähteet. Kuva: Juha Hintsala / Yle
Risto Degerman

Hupisaaret valikoituivat kirjainten asennuspaikaksi yleisöäänestyksessä sen jälkeen, kun kaupunki luopui ajatuksesta asentaa kirjaimet alun perin suunniteltuun paikkaan kaupunginkirjaston ja teatterin läheisyyteen pyörätien varteen. Tuolle paikalle ehdittiin jo valaa betoninen jalusta kirjaimia varten ennen kuin paikkaa päätettiin muuttaa yleisöpalautteen jälkeen.

Epäilijöiden mielestä alkuperäinen paikka oli liikenteellisesti liian vaarallinen, jos vilkkaalle paikalle kertyisi paljon turisteja kuvaamaan selfieitä.

Kaupunkikirjaimet on valettu Oulun yliopistossa kehitetystä geopolymeeristä eli niin sanotusta ekobetonista. Niiden valmistuminenkin ehti viivästyä alkuperäisista suunnitelmista, kun niiden teossa käytettävät muotit halkesivat kahteen kertaan ennen kuin kirjaimet saatiin valettua.

Julkistustilaisuudessa kuullaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husson puhe sekä Teknillisen tiedekunnan dekaani ja kiertotalouden materiaalitekniikan professori Mirja Illikaisen tervehdys. Julkistustilaisuuden huipentaa MM-mitalisti Aapo ”The Angus” Raution llmakitarashow. Tapahtuman juontaa kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Tilaisuudessa on mehu- ja keksitarjoilu 200 ensimmäiselle. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita OULU-kirjainten julkistustilaisuuteen. Julkistus on samalla osa Hupisaarten Kutuyö -tapahtumaa, joka jatkuu aina klo 21 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme