Hyppää sisältöön

Nainen oli Tampereen keskustassa matkalla töihin, kun tuntematon mies löi metalliputkella tajuttomaksi – syyte tapon yrityksestä

Oikeudenkäynti alkoi tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tampereen oikeustalo.
Oikeudenkäynti alkoi tiistaina. Arkistokuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Anu Leena Hankaniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä vaatii metalliputken kanssa Tampereella riehuneelle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta tapon yrityksestä ja lukuisista muista rikoksista. Uhriksi joutuneet valikoituivat sattumanvaraisesti.

Oikeudenkäynti alkoi tiistaina aamulla Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Mies aiheutti heinäkuussa vammoja kolmelle henkilölle Tampereen Hämeenpuistossa. Poliisi otti epäillyn kiinni pian tapahtumien jälkeen.

Pahimmat vammat tulivat työmatkalla olleelle naiselle, jonka kimppuun syytetty kävi ja jota hän löi useaan kertaan metalliputkella päähän. Nainen meni iskuista tajuttomaksi.

Naisen vammat olivat hengenvaarallisia. Hänelle tuli murtumia kalloon ja kasvoihin sekä muun muassa aivoverenvuoto.

Näin tapahtumat etenivät

Nainen oli pysähtynyt liikennevaloihin pyörän kanssa, jolloin syytetty löi häntä ensimmäisen kerran päähän. Kun nainen kaatui ja löi päänsä asfalttiin, syytetty löi vielä maassa makaavaa naista metalliputkella.

Syyttäjän mukaan syytetty myös esti avun saannin naiselle, koska hän yritti lyödä naista auttamaan tullutta miestä.

Syytetty löi myös toista tuntematonta naista metalliputkella, jonka seurauksena nainen kaatui maahan. Syytteen mukaan syytetty yritti lyödä myös tätä uhria uudestaan päähän, mutta ohikulkenut mies ehti apuun ja otti iskun metalliputkesta käteensä. Auttamaan tulleelle miehelle tuli iskusta leikkausta vaatinut murtuma käteen. Naiselle tuli useita tikkejä vaatinut ruhje päähän.

Mies myöntää lyönnit

Syytetyn miehen käyttämä metalliputki oli 76 senttiä pitkä, painoi lähes 700 grammaa ja oli halkaisijaltaan yli kolme senttiä.

Mies on tunnustanut lyöneensä uhreja metalliputkella.

Miestä syytetään myös näpistyksestä, kaupan kassan ja vartijan pahoinpitelyn yrityksestä, vahingonteosta, kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta ja sitä, että hänet pidetään vangittuna tuomion antamiseen asti.

Suosittelemme