Hyppää sisältöön

Yle Areenan mobiilisovellus vaatii tulevaisuudessa kirjautumista

Selainpohjaisia palveluita voi käyttää edelleen ilman kirjautumista.

Yle Areena podcastien true crime -osio avattuna puhelimen näytöllä.
Kirjautuminen otetaan käyttöön sovelluksessa vuodenvaihteen tienoilla. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Linda Tammela
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Areenan mobiilisovelluksen käyttö edellyttää tulevaisuudessa käyttäjien kirjautumista Yle Tunnuksella. Kirjautuminen otetaan käyttöön sovelluksessa vuodenvaihteen tienoilla.

Tulevaisuudessa Ylen tavoitteena on, että sen palveluja käytetään ensisijaisesti kirjautuneena ja mobiilisovelluksen kirjautumisvaatimus on ensimmäinen askel tähän suuntaan. Selainpohjaisia palveluita voi käyttää edelleen myös ilman kirjautumista.

Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja Marit af Björkesten sanoo tiedotteessa, että kirjautumisen kautta sisällöt löytävät yleisönsä entistä tehokkaammin ja osuvammin.

– Kirjautuminen antaa Ylelle paljon laadukkaampaa ymmärrystä siitä, miten meidän tulisi tarjota ihmisille sisältöjä esimerkiksi kielen, sijainnin ja omien mieltymysten perusteella, toteaa af Björkesten.

Palvelu edellyttää algoritmien hyödyntämistä. Tämän vuoksi Ylessä kehitetäänkin digitaalisten palveluiden käyttämät algoritmit itse.

– Somealustojen algoritmit optimoivat niiden liiketoimintamallin tavoitteita, eikä niitä siksi voi verrata julkisen palvelun lähtökohdista kehitettyihin vastuullisiin algoritmeihin, af Björkesten kertoo.

Mobiilisovelluksen käyttäjät saavat sovelluksen kautta ilmoituksen, kun kirjautumista tullaan vaatimaan. Kirjautumisen tarkka aikataulu riippuu eri laitteiden sovelluskaupoista.

Korjattu 26.9.2023 kello 15.30: Korjattu ingressissä ollut väärä tieto, että selainpohjaiset palvelut menisivät jossain vaiheessa myös tunnuksen taakse. Näin ei käy, vaan selainpohjaisia palveluita voi käyttää ilman kirjautumista.

Suosittelemme