Hyppää sisältöön

Poliisi selvittää pesäpalloilija Joni Rytkösen toimia – urheilupiireissä on tutkittu jo pitkään tähtipelaajaan liitettyjä häirintätapauksia

Pesäpallon tähtipelaajasta on tehty kesän aikana rikosilmoitus. Tapahtumat sijoittuvat vuosille 2022–2023.

Pesäpalloilija Joni Rytkönen lyö palloa Itä-Länsi-ottelussa vuonna 2019.
Suomen urheilun eettisen keskuksen mukaan Rytköstä koskevassa tutkinnassa selvitettiin epäiltyjä vakavia eettisiä rikkomuksia, joiden kohteena oli alaikäisiä henkilöitä. Kuva: All Over Press
Tanja Heikkonen,
Sanna Kähkönen

Superpesistä pelanneen Joni Rytkösen toimia tutkii Suomen urheilun eettisen keskuksen lisäksi poliisi.

Rytköstä epäillään Suekin tutkinnassa häirintätapauksista. Suek tiedotti elokuussa, että ”Rytköstä koskevassa tutkinnassa selvitettiin epäiltyjä vakavia eettisiä rikkomuksia, joiden kohteena oli alaikäisiä henkilöitä”.

Suek myös tiedotti tänään, että heidän tietojensa mukaan Rytkösen asiasta on käynnissä myös poliisin esitutkinta.

Urheilun kurinpitomenettely ja poliisin esitutkinta eivät liity toisiinsa.

Rikoskomisario Tomi Lautanen Itä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että tapauksessa on meneillään esitutkinta, joka käynnistyi viime kesän aikana.

Asiasta tehtiin poliisille rikosilmoitus.

– Esitutkinnan aikataulua on mahdoton arvioida, sitten kun kasassa on riittävä esitutkintamateriaali, Lautanen kommentoi.

Poliisin tämän hetken tiedon mukaan epäillyt tapahtumat sijoittuvat vuosille 2022–2023.

Rytkönen siirtyi Sotkamon Jymystä Joensuun Mailaan vuosi sitten.

Rytkösen, 30, seura Joensuun Maila tiedotti 16. toukokuuta, että pelaaja on epäiltynä häirintätapauksista. Seura siirsi tähtipelaajan pois kokoonpanosta.

Rytkönen on pelannut Superpesiksessä vuodesta 2013 ja on voittanut kolme kertaa sarjan etenijäkuninkuuden. Rytkönen juhli Suomen mestaruutta kaudella 2020 Sotkamon Jymyn paidassa.

Poliisi ei ota kantaa epäiltyjen häirintätapausten määrään. Urheilun kurinpitomenettely ja poliisin esitutkinta eivät liity toisiinsa.

Poliisin esitutkinta etenee esitutkintalain mukaisesti ja kurinpitoasiassa noudatetaan urheilun vakavien eettisten rikkomusten käsittelyä koskevia määräyksiä.

Suekissa Rytkösen tapaus siirtyy eteenpäin tämän viikon aikana. Asianosaisilta on pyydetty loppulausunnot, ja päätös jatkosta eli siirtyykö asia urheilun eettiseen kuripitolautakuntaan tehdään loppuviikon aikana.

Yle tavoitteli Rytköstä useita kertoja kommentoimaan asiaa, mutta hän ei vastannut puhelimeen eikä viesteihin. Rytkösen avustajana toimiva varatuomari Olli Rauste kertoi, etteivät he kommentoi asiaa.

Suosittelemme