Hyppää sisältöön

Ortodoksisen kirkon varastosta katosi piispansauvoja ja arvokkaita kaularistejä – seurakunta kiristää turvatoimiaan

Unioninkadun tiloihin murtauduttiin viime viikonloppuna Helsingissä. Kirkon mukaan varastettujen esineiden arvoa ei voi mitata vain rahassa.

Tyhjä korurasia.
Varastetusta käsirististä jäi jäljelle tyhjä rasia. Kuva: Vlada Wahstén
Katri Tihilä

Helsingin ortodoksisen seurakunnan nuorisotiloihin ja hiippakunnan pukuvarastoon murtauduttiin viime viikonloppuna. Tilat sijaitsevat Helsingin Unioninkadulla.

Ortodoksisen hiippakunnan pukuvarastosta varastettiin muun muassa huomattava määrä kirkollista esineistöä.

Suomen ortodoksinen kirkko kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tiloista vietiin esimerkiksi messinkinen vedenpyhitysastia, ehtoolliskalusto ja kynttelikköjä. Lisäksi pukuvarastosta vietiin vanha kaularisti, papiston hopeisia sekä kultaisia kaularistejä ja piispansauvoja.

Kirkon mukaan esineiden arvoa ei voi mitata pelkästään rahassa. Kirkko vetoaa tiedotteessaan murron tekijöihin ja pyytää näitä palauttamaan esineet Uspenskin katedraaliin.

Kirkon mukaan esineiden myynti voi olla haastavaa. Seurakunta ja hiippakunta toivovatkin kokeneilta antiikin ja vanhan esineistön parissa työskenteleviltä valppautta varkaiden myyntiyritysten varalta.

Nuorisotilasta oli myös rikottu ovia ja viety kaiutin. Jääkaapista ja pakastimesta oli kerätty ruokaa, mutta ne oli jätetty lattialle.

Murto havaittiin eilen maanantaiaamuna, ja kirkko kertoo kiristävänsä Unioninkadun kiinteistön turvatoimia.

Suosittelemme