Hyppää sisältöön

Iltalehti: Poliisi epäilee Provinssia kansanedustaja Juha Mäenpään syrjinnästä

Poliisi epäilee, että Provinssi-festivaali syyllistyi syrjintään, kun se poisti kansanedustajan festivaalilta.

Provinssin sisäänkäynti auringonlaskussa 2023.
Perussuomalaisten kansanedustajan Juha Mäenpään poistamisesta Provinssista on aloitettu esitutkinta. Poliisi epäilee festivaalia syrjinnästä. Kuva: Raine Laaksonen / YleX
Anne Elhaimer
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on aloittanut esitutkinnan kansanedustaja Juha Mäenpään (ps.) epäillyssä syrjintätapauksessa, uutisoi Iltalehti.

Rikoskomisario Harri Teivaanmäki kommentoi lehdelle, että tällainen esitutkinta on aloitettu.

Poliisi epäilee Provinssia rikoslain mukaisesta syrjinnästä. Teivaanmäki ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen, ketä tai keitä syrjinnästä epäillään.

Iltalehden mukaan festivaalia epäillään poliittisesta syrjinnästä, joka sisältyy rikoslain 11 luvun 11 §:een.

Pykälän mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää syytä kieltäytyä päästämästä tilaisuuteen tai kokoukseen tai poistaa häntä sieltä yhteiskunnallisen mielipiteen tai poliittisen toiminnan takia.

Kutsuvieraana festivaalille kutsuttu Mäenpää poistettiin festivaalilta, koska hän oli kirjoittanut edellisenä päivänä Ilkka-Pohjalaiseen kolumnin, jossa kritisoi Opetushallituksen ohjeistusta sukupuolivähemmistöistä puhumisesta lapsille ikätasoisesti.

Tapahtumat saivat alkunsa lauantai-iltana 1. heinäkuuta Seinäjoella. Tuolloin Provinssin toimitusjohtaja Marko Kivelä perusteli Mäenpään poistamista sillä, että kirjoitus oli ristiriidassa tapahtuman arvojen kanssa.

Provinssi oli lähettänyt Mäenpäälle tiedon kutsun perumisesta sähköpostilla, mutta tämä ei ollut saanut tietoa. Sen jälkeen Kivelä ja tapahtuman turvallisuuspäällikkö ilmoittivat asiasta kansanedustaja Mäenpäälle festivaalialueella.

Suosittelemme