Hyppää sisältöön
Katso Suomen 1–0-voittomaali napauttamalla kuvaa.

Helmareille niukka 1–0-voitto Romaniasta Kansojen liigassa, Suomella vankka lohkojohto – katso kooste

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit kohtasi Kansojen liigan toisessa ottelussaan Romanian. Yle seurasi tapahtumia tässä artikkelissa.

Riku Porvari
Riku Porvari

Suomi voittaa Kansojen liigan toisen ottelunsa

Katso Romania–Suomi-ottelun kooste napauttamalla kuvaa.

Suomi voittaa Romanian 1–0 Eveliina Summasen rangaistuspotkumaalilla. Peli oli erittäin haastava Suomelle. Suomi pystyi kyllä rakentelemaan hyökkäyksiä, mutta ratkaisut hyökkäyskolmannekselle olivat heikkoja Bukarestin illassa.

Romania oli myös erittäin lähellä tasoitusmaalia, mutta hyvän ottelun pelannut Elli Pikkujämsä pelasti Suomen.

Suomi sai tärkeät kolme pistettä Romaniasta ja jatkaa lohkokärjessä kuudella pisteellä. Toisena kolmella pisteellä on Slovakia, joka voitti tiistai-iltana Kroatian 4–0. Kroatia on kolmantena niin ikään kolmella pistellä ja Romania viimeisenä ilman pisteitä.

Kansojen liiga, B-liigan lohko 2

SUOMI 2 2 0 0 5–0 6 Slovakia 2 1 0 1 4–4 3 Kroatia 2 1 0 1 2–5 3 Romania 2 0 0 2 1–3 0

Riku Porvari

Elli Pikkujämsän painava laukaus menee yli

Elli Pikkujämsä laukoo kaukaa.

Suomi pyrkii rakentelemaan, mutta ei nyt pääse hyvälle maalintekosektorille. Laitapuolustaja Elli Pikkujämsä päättää yrittää kaukaa. Painava laukaus on erittäin hyvä, mutta menee kuitenkin niukasti yli Romanian maalin.

Pian pelikellossa on jo 85 minuuttia. Suomi on edelleen 1–0-johdossa.

Suomi vaihtaa. Kentälle Sanni Franssi, pois Linda Sällström.

Riku Porvari

Suomi vaihtaa, kentälle Alanen ja Kollanen

Suomi tekee kaksi pelaajavaihtoa ottelun 75. peliminuutilla. Kentälle tulevat Heidi Kollanen ja Emmi Alanen. Heille tilaa tekevät Jutta Rantala ja Ria Öling.

Suomi on saanut maalipaikkoja rakenneltua, mutta viimeistely ontuu edelleen. Romania pääsi kertaalleen yrittämään maalintekoa vapaapotkusta, mutta Carmen Marcun pusku meni päin maalivahti Anna Tammista.

78 minuuttia pelattuna, Suomi johtaa 1–0.

Riku Porvari

Romania lähellä tasoitusmaalia, Elli Pikkujämsä pelastaa Suomen

Romania on lähellä tasoittaa ottelun. Katso tilanne napauttamalla kuvaa.

Romania saa ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa 54 peliminuutin kohdalla. Kulmapotku tulee viiden metrin alueen tuntumaan, mutta sujahtaa taka-alueelle.

Erika Gered syöttää takaviistoon, josta Brigitta Goder pommittaa kohti Suomen maalia. Maaliviivalla vastassa on onneksi Elli Pikkujämsän pää, mistä pallo kimpoaa vielä Romanialle. Seuraava laukaus on kuitenkin heikko, ja Anna Tamminen koppaa pallon helposti.

Suomi selviää säikähdyksellä ja säilyttää 1–0-johtonsa.

Riku Porvari

Suomella kaksi paikkaa toisen puoliajan alussa

Katso Suomen tilanteet napauttamalla kuvaa.

Suomi pääsee kahdesti murtautumaan Romanian rangaistusalueelle toisen puoliajan alussa. Ensin maalintekopaikassa on Jutta Rantala, joka kuitenkin laukoo päin maalivahti Camelia Ceasaria.

Hetkeä myöhemmin Linda Sällström on päästä karkuun, mutta ei pääse riittävän hyvälle maalintekosektorille. Ceasar saa jälleen näppinsä väliin, ja Romania selviää säikähdyksellä.

52 minuuttia pelattuna, Suomi johtaa 1–0.

Riku Porvari

Toinen puoliaika käynnissä, Suomi ei tee vaihtoja

Ottelun toinen puoliaika alkaa. Suomi jatkaa samalla kokoonpanolla, jolla aloittikin ottelun.

Romania taasen tekee yhden vaihdon, kun kentältä poistuu keltaisen kortin saanut Genoveva Rosie. Hänen tilalleen tulee Ana Maria Vladulescu.

Riku Porvari

Suomi lähellä toista osumaa, Rantala ohjaa pallon yli

Katso Rantalan yritys napauttamalla kuvaa.

Suomi pääsee nopeaan vastahyökkäykseen. Linda Sällström ryntää pallon perään oikealla laidalla ja keskittää upeasti maalin edustalle.

Palloon ehtii ensimmäisenä Suomen Jutta Rantala, jonka viimeistely ontuu. Rantala yrittää ohjata pallon maaliin jalallaan, koska ei ehdi kovaan keskitykseen riittävän hyvin. Pallo menee lähietäisyydeltä yli Romanian maalin.

Puoliaika lähenee, Suomi johtaa 1–0.

Riku Porvari

Puoli tuntia täyttyy, peli Suomen hallinnassa

Ottelua on nyt pelattu yli puoli tuntia. Suomi on hallinnut peliä todella selvästi. Romania ei ole päässyt hyökkäämään, eikä saa edes kunnollisia pallonhallintajaksoa, koska Suomi prässää niin vahvasti.

Romania täyttää toistuvasti oman rangaistusalueensa pelaajillaan, eivätkä Suomen ratkaisut hyökkäysalueen viimeisellä kolmanneksella ole kovinkaan toimivia. Nyt kaivattaisiin sitä Slovakia-ottelun monipuolista hyökkäyspelaamista.

Suomi johtaa 1–0.

Riku Porvari

Suomi 1–0-johtoon pilkulta, Eveliina Summanen onnistuu

Katso Suomen 1–0-maali napauttamalla kuvaa.

Suomi saa rangaistuspotkun ottelun 15. peliminuutilla. Romanian puolustaja Genoveva Rosie repii omalla rangaistusalueella Suomen Natalia Kuikkaa paidasta. Pallo viedään pilkulle, Rosie saa keltaisen kortin.

Vetovastuun ottaa Eveliina Summanen, joka sijoittaa pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Romanian maalivahti oli hyvin mukana laukauksessa, mutta ei saa näppejään väliin.

Suomi johtaa 1–0.

Riku Porvari

Upea torjunta, pallo osuu tolppaan

Katso Suomen maalitilanne napauttamalla kuvaa.

Romanian maalivahti Camelia Ceasar torjuu upeasti lähietäisyydeltä tulleen Linda Sällströmin puskun.

Puolustaja Elli Pikkujämsä nousi jämäkästi vasemmalla laidalla ja keskitti pallon maalin edustalle. Ensimmäisenä paikalle ehti Sällström. Hänen puskunsa suuntautui hieman liikaa päin kohti Romanian maalivahtia, joka kuitenkin reagoi hienosti torjunnassaan.

Romanian puolustus yritti purkaa pallon päätyrajasta yli, mutta pallo osui maalin tolppaan. Romania selvisi kuitenkin tilanteesta säihähdyksellä.

Pelattuna 12 minuuttia, tilanne 0–0.

Suosittelemme