Hyppää sisältöön

Helmareiden Eveliina Summanen kaipasi parempaa viimeistelyä – päävalmentaja kentän kunnosta: ”Jos oltaisiin hävitty, en sanoisi sanaakaan”

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit päätti maajoukkuetauon Kansojen liigan lohkonsa kärkipaikalle. Suomi selätti Romanian, kun Eveliina Summanen iski 1–0-voittomaalin rangaistuspotkusta.

Suomen pelaajat juhlivat. Kasvot kameraan päin on Eveliina Summanen.
Eveliina Summanen (kasvo kameraan) viimeisteli Suomen voittomaalin rangaistuspotkusta. Arkistokuva. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Riku Porvari,
Hinni Hirvonen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit voitti Romanian 1–0 Kansojen liigan toisessa ottelussaan. Niukka voitto toi Suomelle tärkeät kolme pistettä, joiden turvin joukkue päättää maajoukkuetauon B-liigan kakkoslohkon kärjessä.

Ennen ottelua Bukarestin kentän kunto arvelutti Helmareita. Ottelun jälkeen päävalmentaja Marko Saloranta kritisoi kenttää painokkaasti.

– Jos oltaisiin hävitty, en sanoisi sanaakaan kentästä. Kun voitettiin, kenttähän oli... se on huono. Se ei ikinä ole mikään selitys, mutta kyllä se osaltaan vaikutti, Saloranta kommentoi pelialustaa.

Päävalmentajan mukaan Suomi ei pystynyt kentän takia määräämään pelin rytmiä. Saloranta totesi, että esimerkiksi syöttäminen oli hankalaa. Hänen kanssaan samaa mieltä oli Suomen maalintekijä Eveliina Summanen.

– Aika paljon pallo pomppi. Ei voinut tietää, mihin suuntaan se lähtee. Eikä voinut olla ihan varma, lähteekö syöttö säärellä, sisäsyrjällä vai millä. Se on kuitenkin molemmille joukkueille sama, mutta en ole ainakaan itse tottunut tuollaisella kentällä pelaamaan, Summanen kuvaili.

Katso Summasen maali napauttamalla kuvaa.

Summanen viimeisteli voittomaalin rangaistuspotkusta. Suomi sai pilkun ottelun 15. peliminuutilla, kun Romanian puolustaja repi Suomen Natalia Kuikan paidasta kumoon. Summanen sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Osuma riitti Suomelle voittoon.

Summanen arvioi, että Suomi pystyi luomaan riittävän hyviä maalipaikkoja, mutta joukkue ei kuitenkaan onnistunut kasvattamaan johtoaan. Hän totesi, että jäi kaipaamaan Suomelta parempia ratkaisuja viimeisellä hyökkäyskolmanneksella.

– Mielestäni yritimme vähän liian hankalista paikoista viimeistellä. Viimeistelyä pitää parantaa ja ylipäätänsä sitä, että olemme kakkospalloissa valmiina. Aika tiukille meni, mutta mielestäni se osoitti meidän henkistä kanttiamme, kun taistelimme tuon voiton.

Katso Romania–Suomi-ottelun koosten napauttamalla kuvaa.

Päävalmentaja Saloranta sanoi, että Suomen piti voittaa Romania, koska joukkueella oli enemmän maalipaikkoja kuin vastustajalla.

– Laatupaikkoja olisi tullut enemmän, jos olisimme saaneet viimeiset ratkaisut sille tasolle, millä normaalisti olemme.

Saloranta kertoi, että on moneen asiaan tyytyväinen maajoukkuetauon päättyessä. Hän sanoi olevansa tyytyväinen siihen, että Suomi ei päästänyt maaleja Kansojen liigan ensimmäisissä otteluissaan. Sekä Slovakia että Romania pääsivät yrittämään maalintekoa kahdesti Suomea vastaan.

– Meillä pelasi kaksi maalivahtia, jotka suoriutuivat erittäin hyvin. Puolustamisessa oli paljon hyvää, ja pystyimme hyökkäyksillä kuitenkin rytmittämään peliä. Olen (maajoukkuetaukoon) kokonaisuutena tyytyväinen, enkä pelkästään sen takia, että on kuusi pistettä plakkarissa. Ei tämä helppoa ole, vaikka olemme voittaneet nämä joukkueet aiemminkin tänä vuonna.

Suomi on voittanut tämän vuoden maaotteluissaan Kroatian ja Romanian kerran, kun taas Slovakia on voitettu kahdesti.

Kuuntele Yle Urheilun 11 ystävää -podcastin tuorein jakso alta tai tästä linkistä.

Mikseivät tytöt voisi olla yhtä hyviä kuin pojat?

Kansojen liiga, B-liiga, lohko 2

JoukkueOttelutVoitotTasapelitHäviötMaalieroPisteet
SUOMI22005–06
Slovakia21014–43
Kroatia21012–53
Romania20021–30

Kansojen liigan B-liigan kakkoslohkon tulokset:
Suomi–Slovakia 4–0, Kroatia–Romania 2–1, Suomi–Romania 1–0, Slovakia–Kroatia 4–0.

Suomen tulevat ottelut:
27.10. Suomi–Kroatia
31.10. Kroatia–Suomi
30.11. Suomi–Romania
5.12. Slovakia–Suomi

Suosittelemme