Hyppää sisältöön

Lasta lähestyneestä sudesta ei ole saatu Loimaalla uusia havaintoja

Susi lähestyi koulutaksia odottanutta lasta tiistaiaamuna Varsinais-Suomessa. Poliisi on määrännyt suden karkotettavaksi ja tarvittaessa lopetettavaksi.

Susi seisoo kallion kumpareella kesäisessä metsässä.
Poliisi neuvoo ilmoittamaan asutuksen lähellä tehdyistä susihavainnoista hätäkeskukseen. Arkistokuva. Kuva: Mostphotos
Heinimaija Hirvonen

Lasta lähestyneestä sudesta ei ole tehty Loimaan Alastarolla uusia havaintoja. Lounais-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Anna Saarenoja vahvistaa, ettei poliisin tietoon ole tiistaiaamun jälkeen tullut havaintoja asutuksen lähellä liikkuvasta sudesta tai susista.

Poliisi tiedotti tiistaina suden lähestyneen koulutaksia odottanutta 11-vuotiasta lasta Loimaan Alastarolla. Ilmoituksen mukaan susi oli tullut vain muutaman metrin päähän lapsesta. Lapsi oli kiljaissut äänekkäästi, jolloin susi oli luikkinut karkuun. Poliisi pitää kertomusta luotettavana.

Poliisi on antanut määräyksen karkottaa susi. Tarvittaessa vaarallisesti käyttäytyvä eläin ammutaan.

Suden käyttäytyminen on poliisitiedotteen mukaan ollut lajille epätyypillistä. Suden liikkuminen asuinpaikkojen läheisyydessä, ihmisen lähestyminen ja ihmistä pelkäämätön käyttäytyminen ovat merkkejä siitä, että susi on menettänyt osan ihmisarkuudestaan.

Poliisi kehottaa ilmoittamaan susihavainnoista hätäkeskukseen, mikäli petoeläin liikkuu asutulla alueella tai ihmisten piirissä.

Suosittelemme