Hyppää sisältöön

Luhta harkitsee Aleksi 13- ja Outdoor Store -ketjujen lopettamista – jopa 90 voi menettää työnsä

Luhta aloittaa muutosneuvottelut – noin 90 ihmistä voi menettää työpaikkansa.

Ulkoiluvaatteita kaupan hyllyllä.
Luhdalla on nykyisin viisi eri ketjua, joista tarkoituksena on lakkauttaa kaksi. Kuva: Jukka Lehto / Yle
Tapio Enlund
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahtelainen Luhta-konserni aloittaa muutosneuvottelut vähittäiskauppatoimintojensa järjestelyistä Suomessa. Luhta harkitsee kahden vähittäiskauppaketjunsa lakkauttamista. Selvityksessä on Aleksi 13- ja Luhta Outdoor Store -ketjujen sulkeminen.

Aleksi 13 -ketjussa on nyt eri puolilla maata viisi myymälää ja Luhta Outdoor Store -ketjussa yksitoista myymälää. Kaikkiaan Luhdan vähittäiskauppatoiminnoissa Suomessa on nyt 60 liikettä.

Muutokset merkitsisivät enimmillään noin 90 henkilön vähennystä, ja ne toteutuisivat vuosien 2024–2025 aikana.

Nykyisestä viiden ketjun toimintamallista Luhta aikookin siirtyä kolmen ketjun malliin: yksi keskittyisi muotiin, yksi vapaa-aikaan ja ulkoiluun ja yksi olisi outlet-ketju.

Suunnitelmia perustellaan ennen kaikkea kuluttajien ostokäyttäytymisen muutoksella. Luhdan mukaan vähittäiskaupan on reagoitava, kun ostospolku käynnistyy yhä useammin verkosta. Järjestelyjä perustellaan myös sillä, että Helsingin keskustan elinvoima ei ole palautunut ennalleen koronapandemian jälkeen, kertoo Luhta tiedotteessaan.

Korjattu 27.9.2023 klo 12:03 liikkeiden lukumäärätiedot. Alun perin tekstissä oli virheellisesti ilmoitettu Luhdan vähittäiskauppaliikkeiden lukumääräksi 25. Myös Aleksi 13 -ketjun ja Luhta Outdoor Store -ketjujen myymälätiedot olivat vääriä.

Suosittelemme