Hyppää sisältöön

Analyysi: PMMP:n paluusta tulee kusetettu fiilis

Suosikkiyhtye ilmoitti yllättäen esiintyvänsä ensi kesänä Olympiastadionin lisäksi kolmella festivaalilla – ennen stadionkeikkoja. Kikkailusta jää faneille paha maku, kirjoittaa Ylen musiikkitoimittaja Ville Vedenpää.

Paula Vesala ja Mira Luoti.
PMMP tuli tunnetuksi etenkin energisistä festariesiintymisistään. Kuvassa Paula Vesala ja Mira Luoti Ilosaarirockissa vuonna 2012. Kuva: Juha Metso / AOP
Ville Vedenpää
Ville VedenpääMusiikkitoimittaja
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun PMMP ilmoitti paluusta aiemmin tässä kuussa, se ei tullut suurena yllätyksenä. Kymmenen vuotta sitten lopettanutta bändiä on odotettu takaisin esiintymislavoille, ja kun Paula Vesala pisti Vesala-sooloprojektinsa vuosiksi jäihin, tilaisuus avautui.

Yhtyeen fanit ottivat ilolla vastaan ensi vuoden elokuussa järjestettävän Olympiastadionin keikan. Moni alkoi innolla odottaa kuulevansa vielä kerran rakastamansa bändin hitit.

Tämän jälkeen fanien ääni närkästyi.

Aluksi stadionkonsertin liput tulivat ennakkomyyntiin vain Osuuspankin omistaja-asiakkaille. Koska kysyntä oli niin suurta, pian ilmoitettiin lisäkonsertista. Se järjestetään kuitenkin ensiksi ilmoitettua keikkaa edeltävänä päivänä. Moni tunsi olonsa petetyksi, koska luuli todistavansa yhtyeen paluuta ensimmäisenä.

Suosikkibändin paluun suosio yllätti varmasti myös keikkajärjestäjän, sillä molemmat konsertit varattiin nopeasti loppuun. Osalle ei lippuja edes riittänyt. Kahteen stadionkonserttiin mahtuu yli 80 000 ihmistä.

Keskiviikkona PMMP ilmoitti esiintyvänsä ensi kesänä stadionin lisäksi kolmella isolla festarilla: Provinssissa, Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. Festarikeikat ovat huomattavasti aikaisemmin kuin stadionkonsertit.

Yhtye kertoo esimerkiksi Provinssin tiedotteessa, että kolmatta stadionkonserttia ei tule, mutta bändi haluaa tarjota tiiviimmän festarisetin niille, jotka eivät stadionille lippuja saaneet.

PMMP muistetaan etenkin energisistä festarikeikoistaan, joten heidän näkemisensä festivaaleilla on enemmänkin kuin odotettua.

Konsertin järjestävän Warner Music Liven ensimmäisessä stadionuutisessa puhutaan yhdestä ainutlaatuisesta keikasta. Syntyi mielikuva, että tarjolla on ainoa mahdollisuus nähdä suosittu yhtyen pitkään aikaan.

PMMP:n festarikeikat olivat varmasti tiedossa jo hyvissä ajoin ennen stadionkonserttien julkistamista. Keikkajärjestäjän kannalta varmasti tärkeintä oli saada ensiksi Olympiastadion täyteen riskien minimoimiseksi.

Yleisölle tästä jää kuitenkin kusetettu fiilis, kun yhtyeen olisi voinut nähdä halvemmalla festareilla muiden bändien joukossa. Yksi viikonloppu stadionkonsertista Helsingissä tulee kalliiksi, kun laskee mukaan liput, matkat ja majoituksen. Fanit ovat purkaneet tuntojaan esimerkiksi PMMP:n Facebook-sivulla.

PMMP:llä menee siis helvetin hyvin. Onko bändille jo varattu koko Suomen kattava kiertue syksyksi 2024?

Lisäys 27.9. klo 15.58: Yle pyysi aiheesta kommenttia PMMP:ltä, mutta heidän edustajansa viestitti, ettei yhtye anna tällä hetkellä haastatteluja ollenkaan.

Suosittelemme