Hyppää sisältöön

Oppilas joutui välitunnilla väkivallan uhriksi ja vietiin ambulanssilla sairaalaan – kunta: ”Olemme syvästi pahoillamme”

Askolan kunta tiedotti tänään tapahtumista. Tiedotteen mukaan tiistaina sattuneessa väkivallanteossa oli osallisina kolme koulun oppilasta.

Två ambulanser utanför en nybyggd brandstation.
Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen ambulansseja. Kuvituskuva. Kuva: Frida Frankenhaeuser / Yle
Simo Kymäläinen,
Clarissa Jäärni
Avaa Yle-sovelluksessa

Askolan yläkoulussa oli eilen tiistaina vakava oppilaiden välinen väkivaltainen tilanne, jossa yksi oppilas loukkaantui.

Ambulanssikuljetuksella sairaalaan viety nuori pääsi palaamaan kotiin samana iltana.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Uusimaan mukaan kyse oli tyttöjen välisestä välitunnilla sattuneesta tilanteesta, jossa käytettiin väkivaltaa.

Askolan kunta tiedotti tänään tapahtumista. Tiedotteen mukaan väkivallanteossa oli osallisina kolme koulun oppilasta.

Väkivaltatilanteeseen puuttui tiedotteen mukaan välittömästi kolme koulun aikuista ja lisää henkilökuntaa tuli paikalle erittäin nopeasti. Paikalle hälytetyt viranomaiset hoitivat hälytystehtävää tiistaina noin kello 15:een asti.

Välitunnilla oli aikuisia valvojia paikalla.

Poliisi käynyt koululla jo aiemmin

Itä-Uudenmaan poliisin komisario Olavi Merihaara kertoi Uusimaa-lehdelle, että poliisilla on ollut tänä syksynä jo neljä tehtävää koululla.

Askolan kunnan mukaan aiemmat ilmoitukset eivät ole olleet akuutteja väkivaltatilanteita.

– Esitutkinnassa selvitetään nyt tapahtumien kulkua. Vaikka asia on vakava, niin poikkeuksellisen paljon ei tässä kyseisessä koulussa ole ollut väkivaltatilanteita, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisista sanoo Ylelle.

Hänen mukaansa koulussa oli tarvittu myös kiireellistä ensiapuhoitoa.

– Paikalla oli ollut lääkintähelikopteri.

Kunta pahoittelee tapahtunutta

– Olemme syvästi pahoillamme tapahtuneesta ja ajatuksemme ovat väkivallan uhriksi joutuneen nuoren ja hänen perheensä luona, Askolan kunnanjohtaja Annu Räsänen sanoo tiedotteessa.

Lastensuojelulaki velvoittaa kouluja tekemään lastensuojeluilmoituksen kaikissa väkivaltaa sisältävissä tilanteissa. Askolan kunnan mukaan yläkoulu ohjaa aktiivisesti oppilaita myös hyvinvointialueen palveluiden piiriin.

Uudellamaalla sijaitsevassa Askolassa asuu noin 4 800 asukasta. Kunnan tiedotteen mukaan nuorten hyvinvoinnin tukeminen edellyttää nyt ja tulevaisuudessa vahvempaa resursointia hyvinvointialueelta.

Suosittelemme