Hyppää sisältöön

Leijonalegendat ovat kartoittaneet Jukka Jalosen seurajaa – näin Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja kommentoi tietoa Antti Pennasesta

Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Sami Kauhasen mukaan uudesta päävalmentajasta tiedotetaan välittömästi, kun valinta on saatu maaliin. Kauhanen ei vahvista Hämeen Sanomien tietoa Antti Pennasen valinnasta.

Antti Pennanen.
Antti Pennanen on valmentanut viime ja tällä kaudella Tampereen Ilvestä SM-liigassa. Kuva: All Over Press
Roope Visuri,
STT Urheilu

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen sekä suomalaiset leijonaikonit Jere Lehtinen ja Saku Koivu ovat STT:n mukaan kartoittaneet miesten jääkiekkomaajoukkueen seuraavaa päävalmentajaa kesäkuusta, mutta Kauhanen ei paljasta kolmikon kortteja.

Valmistelutyöryhmä antaa STT:n mukaan torstaina raportin liiton hallitukselle ja mediatietojen perusteella Jukka Jalosen seuraaja voisi selvitä saman tien. Hämeen Sanomien mukaan Jääkiekkoliiton valmistelutyöryhmä esittää seuraavaksi päävalmentajaksi Ilveksen liigajoukkueen valmentajaa Antti Pennasta.

Kauhanen ei vahvista Hämeen Sanomien tietoa Pennasesta Yle Urheilulle, vaan sanoo “prosessin olevan edellen kesken”.

– Ei ole mitään päätöksiä viety loppuun saakka. Asia on vielä täysin kesken, Kauhanen sanoo Ylelle.

Kauhasen mukaan uudesta Leijonien päävalmentajasta tiedotetaan välittömästi, kun “homma on saatu maaliin.”

– Ollaan kohtuullisen pitkällä prosessissa. Meillä on ollut sopivia ehdokkaita, jonka suhteen pystymme tekemään päätöksiä. Toivottavasti saamme kokonaisuuden maaliin mahdollisimman nopeasti, Kauhanen totesi.

Työryhmä alkoi kartoittaa Jaloselle seuraajaa, kun menestykseen suomalaiset totuttanut päävalmentaja ilmoitti, ettei hän jatka maajoukkueessa ensi kevään jälkeen.

Mediassa Jalosen seuraajaehdokkaiksi nousivat Pennanen ja maajoukkuetta kahden kauden ajan 2014–16 valmentanut Kari Jalonen.

Pennasen valmennusmeriittejä ovat HPK:n Suomen mestaruus 2019, nuorten maajoukkueen MM-hopea ja -pronssi sekä kokemus Leijonien apuvalmentajan ja liiton huippu-urheilujohtajan tehtävissä. Viime vuonna hän johti Ilveksen SM-pronssiin.

Jalosen seuraajan tehtävä on näillä näkymin valmentaa Leijonat ainakin 2026 olympialaisiin.

– Olisi aika erikoinen sopimus, jos lähtisimme hakemaan lyhempää kuin seuraavat olympialaiset kattavaa sopimusta, Kauhanen vahvisti STT:lle.

– Mutta nämä ovat lopulta sopimusasioista sen henkilön kanssa, joka tehtävään tulee valituksi.

Suosittelemme