Hyppää sisältöön

IS: Kansanedustaja Joakim Vigelius majoittui valiokuntamatkalla Hotelli Tammerissa, vaikka hän asuu Tampereella – maksoi takaisin

Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa Vigelius arvioi tehneensä virheen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius istuntosalissa.
Kansanedustaja Joakim Vigelius (ps.) hotellimajoittui kotikaupungissaan veronmaksajien piikkiin. Vigelius sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa tehneensä asiassa virheen. Arkistokuva eduskunnan täysistunnosta toukokuulta. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Pekka Ruissalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Tamperelainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Joakim Vigelius (ps.) majoittui syyskuun alussa lakivaliokunnan matkalla Hotelli Tammerissa. Huomionarvoisen asiasta tekee se, että Vigelius on tamperelainen ja hänellä on oma asunto Tampereella.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Valiokunnan matka maksoi lehden mukaan kuljetuksineen, yöpymisineen ja virkamiesten päivärahoineen yhteensä 2 698 euroa. Kymmenen henkilön majoitus­kustannukset olivat kokonaiskustannuksista 1 350 euroa.

Sanoo tehneensä virheen

Vigelius arvioi Ilta-Sanomien haastattelussa tehneensä virheen.

Kansanedustaja kertoo haastattelussa, että oli ilmoittautunut Hämeenlinnan ja Tampereen valiokuntamatkalle virallisen ilmoittautumisajan jo päätyttyä. Siksi Vigelius ei omien sanojensa mukaan tiennyt, että majoitus tullaan järjestämään Tampereella. Vigelius toteaa Ilta-Sanomille, että virheen vuoksi majoitus oli jo ehditty varata, ja sen perumisesta olisi hänen käsityksensä mukaan aiheutunut lisäkuluja.

Lisäksi kansanedustaja myöntää, että olisi voinut majoittua myös omassa asunnossaan.

Vigelius ei vastannut Ylen soittopyyntöön, mutta kertoi tekstiviestillä maksaneensa hotelliyön eduskunnalle.

Eduskunnan nuorimpiin kansanedustajiin kuuluva 26-vuotias Vigelius on ottanut julkisuudessa kantaa siihen, että kansanedustajilla on liikaa etuisuuksia. Vigelius toivoi huhtikuussa Ilta-Sanomien haastattelussa, että kansanedustajan etuuksista käytäisiin enemmän yhteiskunnallista keskustelua.

Uutista päivitetty: 27.9. kello 15.28: Lisätty tieto siitä, että Vigelius on maksanut yöpymisen takaisin eduskunnalle.

Lisäys 27.9. klo 16.24 Jutun otsikkoon lisätty tieto, että uutisesta kertoi Ilta-Sanomat.

Suosittelemme