Hyppää sisältöön

Satoja anastettuja postilähetyksiä 20 vuoden ajalta ja runsaasti erilaista irtainta omaisuutta – erikoinen ja pitkään jatkunut varkaussarja paljastui Suonenjoella

Poliisi on löytänyt tutkinnassa runsaasti erilaista anastetuksi epäiltyä omaisuutta ja pyytää alueella asuvia tekemään rikosilmoituksen viiden viime vuoden aikana kadonneesta omaisuudesta.

Poliisin virkamerkki tietokoneella työskentelevän poliisin kaulalla.
Pohjois-Savon käräjäoikeus on määrännyt omaisuusrikoksista epäillyn kuopiolaismiehen vangittavaksi. Kuvituskuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Keijo Salokangas

Pohjois-Savossa Suonenjoella on paljastunut laajamittainen ja pitkään jatkunut omaisuusrikossarja. Itä-Suomen poliisi on löytänyt tutkinnan yhteydessä runsaasti anastetuksi epäiltyä irtainta omaisuutta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on määrännyt vangittavaksi 58-vuotiaan kuopiolaisen miehen, jonka epäillään syyllistyneen poliisin tutkinnassa oleviin omaisuusrikoksiin Suonenjoen alueella.

Poliisin löytämien tavaroiden joukossa on muun muassa peräkärryjä, venetrailereita, ruohonleikkureita, polkupyöriä ja kymmenittäin muuta irtainta omaisuutta.

Anastettu posti lähetetään vastaanottajille

Tämän lisäksi erikoisinta on, että tapausta tutkittaessa on löytynyt satoja anastettuja postilähetyksiä noin 20 vuoden ajalta.

Poliisi lähettää anastetun kirje- ja pakettipostin Postin avulla alkuperäisille saajille heti, kun poliisi on saanut hallussaan olevan postin dokumentoiduksi.

Poliisi pyytää Suonenjoella vakituisesti tai väliaikaisesti asuvia ihmisiä tekemään rikosilmoituksen, jos heiltä on hävinnyt tunnistettavissa olevaa irtainta omaisuutta viiden viime vuoden aikana. Rikosilmoitukseen pitää pystyä laittamaan selkeä omaisuuden yksilöivä tunnistetieto.

Rikosilmoituksen voi tehdä lähimmällä poliisiasemalla, puhelimitse tai sähköisesti poliisi.fi -sivustolla.

Suosittelemme