Hyppää sisältöön

Topi Keskiseltä kauden upein maali, Joona Toiviolle uran ensimmäinen Veikkausliigassa – HJK vahvasti kiinni mestaruudessa

Topi Keskinen juoksi koko kentän läpi ja vei HJK:n 2–0-johtoon Honkaa vastaan. HJK voitti 3–0. Sen mestaruus voi varmistua jo sunnuntaina.

Katso Topi Keskisen maali kuvaa klikkaamalla.
Sakari Lund,
Riku Salminen
Avaa Yle-sovelluksessa

HJK:n Topi Keskinen viimeisteli upean maalin jalkapallon Veikkausliigan ottelussa Honkaa vastaan. Keskinen otti pallon Hongan kulmapotkun jälkeen oman maalin edustalla. Hän juoksi läpi kentän, väisti yhden liukutaklauksen ja harhautti lopulta maalivahti Maksim Rudakovin.

HJK siirtyi Keskisen maalilla 2–0-johtoon toisen puoliajan alussa.

HJK:n avausmaali syntyi 15 minuutin kohdalla. Joona Toivion komea vapaapotku painui verkkoon. Maali oli 35-vuotiaalle pitkäaikaiselle maajoukkuetopparille uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

– Ei se kovin kummoinen vapari ollut, mutta meni sisään, Toivio sanoi.

Katso ottelun maalit ja muut huippuhetket.

Juuri ennen Toivion maalia maalivahti Jesse Öst piti helsinkiläisiä pystyssä, kun hän otti kolme torjuntaa hyvin lyhyen ajan sisällä. Varsinkin Edmund Arko-Mensahin laukaus ja Juhani Ojalan pusku olivat vaarallisia.

Ottelun lopussa Bojan Radulovic viimeisteli loppunumerot 3–0. Osuma oli maalitilaston kärkimiehelle jo kauden 17:s.

HJK on nyt lähellä mestaruutta. Eroa KuPSiin on seitsemän pistettä, kun HJK:lla on kaksi ja KuPSilla kolme ottelua jäljellä. HJK:n mestaruus voi varmistua jo sunnuntaina, jos KuPS häviää SJK:lle.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas suitsutti joukkuettaan.

– Koppi on täynnä työn sankareita. Kuuteen päivän kolmas peli, aina pitää ladata akut ja olla valmiina. Joudumme joka peliin muuttamaan kokoonpanoa. Rakenteet ovat kunnossa, näyttää olevan aika sama, kuka siellä käy pelaamassa. Upea jengi.

– Kun aloitin heinäkuun puolivälissä, meillä oli kaksi tavoitetta. Pitäisi päästä johonkin lohkoon Euroopassa ja voittaa Suomen mestaruus. Yhteen voi vetää ruksin ja toinenkin on sinnepäin.

Alemmassa jatkosarjassa Ilves voitti IFK Mariehamnin 2–1. Voittomaalin teki Santeri Haarala 85. minuutilla. IFK Mariehamnin asema sarjan viimeisenä vaikeutui entisestään. Ilves puolestaan pääsi kauemmas vaaravyöhykkeeltä.

Sarjataulukon näet tästä linkistä.

Suosittelemme