Hyppää sisältöön

Parikymppinen oululaismies tuomittiin yli 10 vuoden vankeuteen raa'asta taposta

Tuomion mukaan puukottamalla tehty tappo oli erityisen raaka. Oikeuden mukaan mies löi toista teräaseella ainakin yhdeksän pistohaavaa vartaloon ja vasempaan käteen kolme kertaa.

Oulun uusi oikeustalo kuvattuna huhtikuussa 2023 heti käyttöönoton jälkeen.
Tuomion mukaan tappo oli erityisen raaka. Kuva: Rami Moilanen / Yle
Pekka Loukkola

Oulun käräjäoikeus on tuominnut oululaismiehen taposta 10 vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Tuomio liittyy viime toukokuussa Oulun Kontinkankaalla julkisella paikalla tapahtuneeseen surmaa. Kaksikymppistä miestä syytettiin taposta, joka liittyi uhrin ja epäillyn huumausaineisiin sopimaan tapaamiseen. Syyttäjä vaati teosta 12 vuoden vankeustuomiota.

Oikeus katsoi, että syytetty oli lyönyt uhriaan poikkeuksellisen monta kertaa ja lyönnit ovat olleet voimakkaita. Oikeuden mukaan tämä on osoittanut sitkeää pyrkimystä uhrin hengiltä saamiseksi ja teko on ollut erityisen raaka.

Syytetty kiisti syytteen taposta, mutta myönsi syyllistyneensä hätävarjelun liioittelutilanteessa tehtyihin törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Syytetyn mukaan kyse oli ollut hätävarjelun liioittelusta, mutta oikeus ei löytänyt siitä mitään näyttöä.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrin omaisille korvausta muun muassa henkisestä kärsimyksestä, hautajaiskuluja ja oikeuskuluja kaikkiaan noin 65 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Suosittelemme