Hyppää sisältöön

Suomen Kennelliitto selvittää nyt, osallistuuko suojelukoiratapahtumiin edelleen toimintakieltoja saaneita ihmisiä

Oikeutta Eläimille -järjestö paljasti vuonna 2021, että suojelukoiratapahtumissa käytettiin väkivaltaa eläimiin koulutustapahtumissa. Kennelliitto määräsi asiasta sanktioita tämän vuoden keväällä.

koiran piikkipanta yksityiskohta
Suojelukoirakoulutuksissa käytettiin muun muassa piikkipantoja. Arkistokuva. Kuva: Antti Haanpää / Yle
Johanna Lehtola

Suomen Kennelliitto kertoo selvittävänsä järjestetäänkö Suomessa edelleen epävirallisia suojelukoiratapahtumia, joihin osallistuu ihmisiä, jotka ovat saaneet seuraamuksia niin sanotusta suojelukoirakohusta.

Kennelliitto kertoo asiasta tiedotteessaan. Kennelliiton eettinen lautakunta määräsi 12:lle seuraamuksia suojelukoirien kohtelusta. Koiria kohdeltiin julkisuuteenkin tulleiden tietojen mukaan väkivaltaisesti. Kolme määrättiin pysyvään toiminta-, koe-, kilpailu- ja rekisteröintikieltoon.

Nyt on herännyt epäilys siitä, että seuraamuksia saaneita ihmisiä on edelleen mukana Saksanpaimenkoiraliiton epävirallisissa suojelukoiratapahtumissa. Asiasta kertoi aikaisemmin Helsingin Sanomat.

– Edellytämme, että Saksanpaimenkoiraliitto arvioi toimintaansa kriittisesti, ja tekee päätöksiä, joilla koirien väkivaltaisen kohtelun kulttuurille saadaan vihdoin piste, Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkonen sanoo tiedotteessa.

Kennelliitto aikoo myös kehittää omavalvontaa tapahtumissa paremmiksi.

Suosittelemme