Hyppää sisältöön

Kultajoukkue Pesäkarhut juhli Porin torilla – Yle seurasi tunnelmia

Pesäkarhujen naiset voittivat seuran kolmannen mestaruuden viikko sitten 23. syyskuuta. Yle välitti joukkueen ja juhlakansan tunnelmat kansanjuhlasta viikko mestaruuden jälkeen.

Porin Pesäkarhujen pelaajat olivat onnellisia torijuhlassaan. Kuva: Tapio Termonen / Yle Video: Kati M. Rantala ja Minna Rosvall
Kati M. Rantala,
Minna Rosvall
Avaa Yle-sovelluksessa

Pesäkarhut saapuivat juhlistamaan tuoretta mestaruuttaan Porin torille lauantaina!

Torille kokoontui jo juhlan alussa satoja kannattajia juhlimaan yhdessä joukkueen kanssa. Joukkue saapui paikalle kaupunkijunalla. Huipennukseen aikaan tapahtumassa oli noin tuhat henkilöä, ja Porin torilla oli ison juhlan tuntua.

Pesäkarhut voitti Manse PP:n viimeisessä finaalissa 23. syyskuuta 2023 ja varmisti näin ollen Suomen mestaruuden.

Voittoa juhlittiin railakkaasti jo samana päivänä sekä Porin torilla että kaupungin ravintoloissa, mutta viralliset juhlat olivat käsillä syyskuun viimeisenä päivänä.

Uransa mestaruuteen päättävä Emilia Itävalo kertoi, että viime päivät ovat olleet hänen elämänsä hienoimpia.

– Tämä on hienoin mahdollinen tapa päättää oma ura, kertoi Itävalo.

Annika Linna pohti, että finaalisarja oli tiukka ja ratkesi pieniin asioihin.

– Olimme kovissa paikoissa kovia, kertoi Linna.

Tulevan joukkueen rakennus käynnissä

Porin Pesäkarhujen johtokunnan puheenjohtaja Vesa Saine kertoo, että hyviä ottelutapahtumia pitää saada aikaiseksi jatkossakin, jotta pesäpallo kiinnostaa.

– Seuraavan kauden joukkue on hyvässä mallissa. Uusien pelinjohtajien nimet julkistetaan kohta. Mitaleista ja mestaruuksista taistellaan jatkossakin, lupaa Saine.

Porin Pesäkarhujen perustajajäsen, Reijo Viljanen, oli onnellinen, että naisurheilu ja naispesäpallo ovat saaneet hienoa nostetta mestaruusotteluista.

– Kaikki ottelumme olivat loppuunmyytyjä, ja täällä Porin torilla oli mestaruusiltanakin paljon väkeä. Pori on tottunut olemaan neljän joukossa eli jatkossakin hyvä sijoitus on tavoite. Tämä on ykkösjuttu elämässäni, kertoi Viljanen.

  • Voit katsoa koko lähetyksen Yle Areenassa. Toimittajana juhlahumussa oli Tapio Termonen ja kuvaajana Kati M. Rantala.

Suosittelemme