Hyppää sisältöön

Honkapirtin ovet pistettiin Oulun Pateniemessa säppiin ja nyt taloa yritetään paikata väliaikaiseen käyttökuntoon

Pateniemessä urheilukentän ja sahanalueen tuntumassa olevan yhteisötalon Honkapirtin kunto on todettu niin huonokuntoiseksi, että talossa ei voi nyt harrastaa ja kokoontua.

Lähetä-uutisen paikkaneula.
Risto Degerman

Oulun Pateniemessä olevassa seurojen ja yhdistysten käytössä olevassa Honkapirtin talossa tehdään parhaillaan korjauksia. Honkapirtti suljettiin tämän kuun alussa sisäilmaongelmien takia. Talossa on mikrobivaurioita ja rakennusmateriaaleissa on myrkyllisiä PAH-yhdisteitä, joten talo on suljettu turvallisuussyistä.

Parhaillaan Honkapirtin alakerrassa tehdään tiivistyksiä ja ilmanvaihtoa korjataan, jotta sisäilmaa saataisiin paremmaksi.

Tiivistyskorjausten avullakaan taloa ei saada pysyvästi täysin terveelliseksi. Nytkin tiivistyskorjaukset tehdään vain alakerran tiloihin. Toisen kerroksen tilat eivät ole tulossa toistaiseksi käyttöön.

– Tiivistyskorjausten avulla ei saavuteta pysyvästi täysin turvallisia ja terveellisiä tiloja, mutta rakennukselle voidaan saada lisää käyttöaikaa. Talo kaipaa laajaa peruskorjausta ja investointia, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Ennen talon käyttöönottoa tilaan tehdään viralliset sisäilmamittaukset, jotta voidaan varmistaa, että talossa on turvallista olla. Luotettavat sisäilmamittaukset voidaan tehdä vasta pakkaskaudella.

Honkapirtin korvaavia tiloja haetaan parhaillaan.

Honkapirtillä on aiemmin toiminut myös kaupungin urheiluvälinelainaamo.

Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme