Hyppää sisältöön

Veikkausliigassa todella harvinainen vapaapotkutuomio – silti Inter katkaisi VPS:n historiallisen voittoputken

VPS meni johtoon eriskummallisen hässäkän jälkeen epäsuorasta vapaapotkusta, mutta Inter nousi tasapeliin. AC Oulu löi KTP:n alemmassa loppusarjassa.

Peter Michael.
Peter Michael jatkoi huimaa maalitahtiaan, mutta VPS:n voittoputki katkesi. Kuva: Matti Raivio / All Over Press
Mika Halonen

Vaasan Palloseura on ollut yksi jalkapallon Veikkausliigan kauden suurimmista puheenaiheista. Vielä kesäkuussa joukkue oli sarjajumbo. Kesäkuun lopusta alkoi kuitenkin huima voittoputki.

Viikko sitten perjantaina VPS voitti FC Hongan. Tuo voitto oli seuralle 12:s peräkkäinen Veikkausliigassa. Samalla VPS sivusi Veikkausliigan kaikkien aikojen voittoennätystä. HJK voitti 12 ottelua putkeen kaudella 2002.

Pisin voittoputki Suomen pääsarjassa on HIFK:lla, joka voitti 15 ottelua peräkkäin vuosina 1933–34 silloisessa SM-sarjassa.

VPS ei kuitenkaan saanut omiin nimiinsä Veikkausliigan voittoputkiennätystä, sillä tänään se jäi kotiottelussaan FC Interiä vastaan 1–1-tasapeliin.

VPS sai tunnin pelin jälkeen todella harvinaisen vapaapotkun. Interin maalivahtia Eetu Huuhtasta oli varoitettu jo aiemmin ajanpeluusta. Lopulta erotuomari Oskari Hämäläinen sai tarpeekseen, kun Huuhtanen, 20, piti palloa niin kauan käsissään. Hämäläinen vihelsi tilanteesta epäsuoran vapaapotkun VPS:lle.

Jalkapallon sääntökirjan mukaan epäsuora vapaapotku tuomitaan, jos maalivahti omalla rangaistusalueellaan pitää palloa käsissään kauemmin kuin kuusi sekuntia ennen sen vapauttamista. Käytännössä tämä on kuitenkin sääntökohta, johon ei puututa juuri ikinä.

Harvinaislaatuisesta vapaapotkusta VPS myös toimitti pallon verkkoon. Tulikuuma nigerialaishyökkääjä Peter Michael kirjautti kauden 14:nnen maalinsa. Hän on maalipörssissä toisena, HJK:n Bojan Radulovicilla on 17 maalia. Michael on osunut nyt yhdeksässä ottelussa putkeen ja tehnyt niissä kaikkiaan 11 osumaa.

Inter iski kuitenkin tasoituksen 81. minuutilla, kun Petteri Forsell vapautti taidokkaasti Matias Tammisen läpiajoon. Osuma oli 21-vuotiaalle Tammiselle kauden toinen Veikkausliigassa.

VPS kohtaa Veikkausliigan ylemmässä loppusarjassa vielä HJK:n ja SJK:n. VPS on vahvasti kiinni kolmossijassa.

Katso tästä VPS:n saama todella harvinaislaatuinen vapaapotku sekä ottelun maalit.

AC Oulu vankisti asemaansa, KTP kyntää

Alemmassa jatkosarjassa pelattiin perjantaina niin ikään yksi ottelu. AC Oulu löi KTP:n, kun Danny Barrow ja Niklas Jokelainen viimeistelivät 3. ja 14. minuuteilla.

Oulu on käytännössä varmistanut nyt alemman loppusarjan voiton eli seitsemännen sijan. Se tarkoittaa, että Oulu pääsee varmuudella mukaan kauden päätteeksi pelattavaan eurolopputurnaukseen. Veikkausliigan sijoille 3–7 sijoittuneet pelaavat turnauksessa viimeisestä paikasta ensi kauden europeleihin, Konferenssiliigan karsintaan.

KTP:n asema muuttui tukalaksi. Kotkalaiset ovat matkalla karsimaan sarjapaikastaan.

KTP on kuuden ottelun tappioputkessa. Se on hävinnyt kaikki ottelunsa sen jälkeen, kun Juha Malinen elokuussa korvasi Jussi Leppälahden päävalmentajana.

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Haka–Lahti ja KuPS–SJK. HJK:n mestaruus varmistuu, jos KuPS häviää SJK:lle.

Suosittelemme