Hyppää sisältöön

HIFK:n synkkä kirous Tampereen areenassa sai jatkoa – JYP-hyökkääjä käsittämättömässä vireessä

HIFK:n superlupaus Aron Kiviharju teki ison virheen, mutta paikkasi sen myöhemmin upeasti uransa avausmaalilla. Jerry Turkulainen on tehnyt kolmeen otteluun kymmenen pistettä.

HIFK ja Ilves ottelussa.
HIFK:n ja Ilveksen ottelussa haettiin ratkaisua pitkän kaavan kautta. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Pres
Simo Arkko

Helsingin IFK:n synkkä putki Tampereen areenassa jatkui perjantaina, kun Tampereen Ilves kukisti helsinkiläiset voittomaalikilpailussa 3–2.

Ratkaisijaksi nousi Ilves-sentteri Oula Palve, joka tehtaili voittomaalikilpailussa kaksi kylmänviileää maalia.

Tappio oli HIFK:lle Tampereen areenassa historian 12:s. Se ei ole koskaan voittanut ottelua uudessa areenassa.

Helsinkiläisten peli alkoi vaikealla tavalla, kun HIFK:n superlupaus Aron Kiviharju pelasi ottelun alussa päätykiekon oman maalinsa eteen, ja Santeri Virtanen vei Ilveksen johtoon.

Kiviharju kuittasi virheensä hienolla tavalla erän loppupuolella. Hän nousi vasemmalta laidalta maalin eteen ja veivasi upealla tavalla kiekon verkkoon.

Kiviharju tuulettaa maaliaan.
Aron Kiviharju tuuletti SM-liigauransa avausmaaliaan. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

Osuma oli Kiviharjulle SM-liigassa ensimmäinen. Häntä on povattu NHL:n ensi kesän varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen pelaajaksi.

Kolmannen erän alkajaisiksi Iiro Pakarinen vei HIFK:n 2–1-johtoon, mutta Petr Kodytek tasoitti pelin ajassa 57.44 kauden seitsemännellä maalillaan.

Torstaina kolmen ottelun tappioputkensa Tapparaa vastaan katkaissut Ilves voitti näin ollen toisen ottelun peräkkäin.

Päätuomareina aloittaneista Antti Boman loukkaantui toisessa erässä saatuaan HIFK:n puolustajan Petteri Lindbohmin purkukiekosta osuman päänsä seutuville. Päätöserään Mikko Kaukokari sai kumppaniksi Anssi Salosen.

Turkulainen huippuvireessä

JYP-hyökkääjä Jerry Turkulainen jatkoi huippuvireessä. Turkulainen tehtaili jälleen kolme pistettä (1+2), kun JYP kukisti voittomaalikisan jälkeen KalPan 4–3.

Turkulainen oli tehnyt ennen tätä ottelua kahteen otteluun yhteensä seitsemän pistettä. Näin ollen hän on tehnyt kolmeen viime otteluun kymmenen pistettä. Koko kauden saldo on 4+7=11.

– Se on kyllä kova tahti. Jos puhutaan flow-tilasta, niin Turkulainen operoi sellaisessa. Ylivoimapeli on ollut iso osa siinä, Yle Urheilun asiantuntija Topi Nättinen sanoo.

– Turkulainen on tunnettu ovelista syötöistään, mutta nyt hän on pystynyt käyttämään ylivoimalla myös laukaustaan ja tehnyt maaleja.

Jerry Turkulainen kuljettaa kiekkoa.
Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Nuorille uran avausmaaleja

SM-liigassa nähtiin perjantain kierroksella kaksi muutakin liigauran avausmaalia. Niin ikään ensi kesänä varattava KooKoon Veeti Väisänen tälläsi painavalla lyöntilaukauksellaan KooKoon 3–2-maalin. Se jäi kouvolalaisille laihaksi lohduksi, sillä Lukko voitti ottelun 5–4.

Nuorten Leijonien vuoden 2019 maailmanmestarijoukkueen kapteeni Aarne Talvitie viimeisteli niin ikän liigauran ensimmäisen osumansa TPS:lle. Talvitie onnistui tärkeässä paikassa, sillä viime hetken osuma vei pelin jatkoajalle. TPS kukisti Ässät lopulta Petrus Palmun (1+1) maalilla 3–2.

Suosittelemme