Hyppää sisältöön

Tupac Shakurin murhatutkinnassa läpimurto 27 vuoden jälkeen: murhasta syytetään miestä, jota aiemmin pidettiin silminnäkijänä

Murhasta syytetty Duane ”Keffe D” Davis on AP:n mukaan jo aiemmin kertonut olleensa autossa, josta Shakuria ammuttiin.

Tupac Shakur esiintymässä mustavalkoisessa valokuvassa.
Tupac Shakur oli kuollessaan vain 25-vuotias Kuva: AOP
Linda Tammela
Avaa Yle-sovelluksessa

Perjantaina kiinniotettua Duane ”Keffe D” Davisia, 60, syytetään Tupac Shakurin murhasta, kertoo uutistoimisto AP.

Davis vangittiin perjantaiaamuna paikallista aikaa. Davis on kalifornialaisen rikollisjengin jäsen. Hänen kuvaillaan olleen yksi viimeisistä ampumisen silminnäkijöistä, jotka ovat yhä elossa.

Suuren valamiehistön näkemyksen mukaan apulaispiirisyyttäjä Marc Digiacomolla on riittävästi todisteita syytteen lukua varten. DiGiacomo kertoo, että suuri valamiehistö käsitteli tapausta useiden kuukausien ajan.

Las Vegasin poliisi teki heinäkuussa ratsian nevadalaiseen asuntoon, jolla kerrotaan olevan yhteys Davisiin.

Tupac ”2pac” Shakuria ammuttiin ohiajavasta autosta vuonna 1996. Hän kuoli vammoihinsa sairaalassa muutaman päivän kuluttua.

Muistelmateos johti murhan todellisille jäljille

Duane ”Keffe D” Davis on myöntänyt haastatteluissa ja vuonna 2019 ilmestyneessä muistelmateoksessaan Compton Street Legend, että hän oli Cadillacissa, josta kohtalokkaat laukaukset ammuttiin, kertoo AP.

Muistelmissaan hän on paljastanut, että puhui asiasta ensi kertaa 2010 suljettujen ovien takana viranomaisten kanssa. Tuolloin hän oli 46-vuotias ja kävi oikeusdenkäyntiä huumerikoksesta. Tässä yhteydessä Davis suostui myös puhumaan Biggie Smallsin eli The Notorious B.I.G:in ampumisesta, joka tapahtui vain puoli vuotta Shakurin ampumisen jälkeen.

Eläkkeellä oleva Los Angelesin poliisin tutkija Greg Kading toteaa, ettei ole yllättynyt Davisin pidätyksestä. Kading tutki vuosia Shakurin murhaa ja kirjoitti siitä kirjan. Kading kertoo uskovansa tutkinnan saaneen uutta vauhtia viime vuosina Davisin julkisten ulostulojen myötä. Kading viittaa muun muassa Davisin muistelmateokseen.

2pac oli kuollessaan vain 25-vuotias

Vaikka Tupac Shakur oli kuollessaan vain 25-vuotias, on hän yksi maailman tunnetuimmista rap-muusikoista.

Hän ehti nuoresta iästään huolimatta istua vankilassa, esiintyä hittielokuvissa ja myydä kymmeniä miljoonia albumeita. Shakurista julkaistaan lokakuussa hänen nimeään kantava elämäkertakirja.

Uutista päivitetty 29. syyskuuta kello 21.40: Lisätty tieto murhasyytteestä.

Uutista oikaistu 30. syyskuuta kello 14.08: Suuren valamiehistön mukaan syyttäjällä on riittävästi todisteita syytteiden lukua varten. Aiemmin jutussa kirjoitettiin virheellisesti, että suuri valamiehistö pitäisi Davisia syyllisenä. Jutussa oikaistu myös tieto Davisin aiemmasta oikeudenkäynnistä. Hän kävi oikeudenkäyntiä huumerikoksesta, mutta häntä ei tuomittu asiasta vankeuteen, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Suosittelemme