Hyppää sisältöön

Poliisi: Vuosi sitten kadonneeksi ilmoitetun Rasmus Takaluoman ruumis on todennäköisesti löytynyt

Kansalainen löysi perjantaina vainajan jäänteitä Lapuanjoen varrelta Kauhavalla.

Kartta, jossa näkyy Lapua, Kauhava ja Lapuanjoki.
Rasmus Takaluoma katosi Lapualla marraskuussa 2022. Nyt Kauhavan puolelta, Lapuanjoen varrelta maastosta on löytynyt vainaja, joka on todennäköisesti Takaluoma. Kuva: Laura Merikalla / Yle
Jari Strömberg,
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisilla on vahvoja viitteitä siitä, että maastosta löytynyt vainaja on Rasmus Takaluoma, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Takaluoma ilmoitettiin kadonneeksi marraskuussa 2022 Lapualla.

Kansalainen löysi eilen perjantaina ihmisen jäänteitä Kauhavalta Lapuanjoen varresta. Poliisilla on tänään tehtyjen selvittelyjen perusteella vahvoja viitteitä siitä, että vainajan jäänteet kuuluvat aiemmin julkisuudessa kadonneeksi ilmoitetulle Takaluomalle.

– Sivullinen henkilö teki havainnon vainajasta ja otti yhteyttä hätäkeskukseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä.

Rasmus Takaluoma katsoo kameraan
Rasmus Takaluoma ilmoitettiin kadonneeksi lähes vuosi sitten. Kuva: Poliisin julkaisema kuva

Asiassa ei epäillä tällä hetkellä rikosta, ja tutkintaa jatketaan kuolemansyyn selvittämisenä. Keskusrikospoliisi ei tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.

– Jos tutkinta näyttää jotain muuta, niin sitten tietenkin asia muuttuu sen jälkeen, mutta tällä hetkellä ei ole kyse siis rikostutkinnasta, vaan nimenomaan kuolemansyyn selvittämisestä, Luoto sanoo.

Luoto kertoo ettei hän voi kommentoida sitä, millä perusteella poliisi epäilee vainajan olevan kadoksissa ollut Takaluoma. Hän ei myöskään kerro sitä, onko vainaja ollut koko ajan maastossa vai myös vedessä.

Aiemmin poliisi on kertonut, että tapauksen tutkinnassa ei ole pystytty rajaamaan pois mahdollisuutta, että katoamiseen liittyisi henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos. Tämän suhteen tilanne on ennallaan, Luoto kertoo.

Tapauksen tutkinta siirrettiin kesällä KRP:lle

16-vuotias Takaluoma ilmoitettiin kadonneeksi 13. marraskuuta 2022. Hänen katoamistaan on seurattu tiiviisti mediassa.

Rasmus Takaluomaa ei lukuisista etsinnöistä huolimatta löydetty ennen kuin todennäköisesti nyt syyskuun lopulla. Toukokuussa poliisi etsi häntä Lapuanjoesta ja muista kohteista Lapuan keskustan läheisyydessä. Katso video toukokuisista etsinnöistä:

Toukokuussa poliisi etsi Rasmus Takaluomaa Lapuanjoesta ja muista kohteista Lapuan keskustan läheisyydessä.

Suosittelemme