Hyppää sisältöön

Ainakin 13 kuollut ja 15 edelleen kateissa tuhoisassa yökerhotulipalossa Espanjassa

Yökerhossa syttyi tuhoisa tulipalo aikaisin sunnuntaiaamuna Kaakkois-Espanjassa Murcian kaupungissa. Pormestari määräsi kaupunkiin suruajan.

Yökerhossa syttyi tuhoisa tulipalo aikaisin sunnuntaiaamuna Kaakkois-Espanjassa Murcian kaupungissa.
Linda Tammela
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaakkois-Espanjassa Murcian kaupungissa on kuollut ainakin 13 ihmistä tulipalossa yökerhossa. Paikalta on pelastettu neljä loukkaantunutta.

Kuolonuhreja voi kuitenkin olla enemmänkin. Espanjan kansallisen poliisin edustaja Diego Seral kertoi espanjalaiselle RTE-kanavalle, että vielä 15 ihmistä on kateissa.

Palo syttyi suositussa yökerhossa Atalayasin alueella noin kello kuuden aikaan aamulla paikallista aikaa. Espanjalaislehti El País kertoo, että kyseessä on kolmen yökerhon kompleksi, jossa palo on levinnyt yökerhosta toiseen.

Seralin mukaan yökerhon romahtamisen aiheuttivat ”merkittävät rakenteelliset vauriot”. Sen sijaan palon syttymissyytä ei tiedetä.

”Äiti, rakastan sinua, me kuolemme”

– Olemme järkyttyneitä, sanoi Murcian pormestari José Ballesta espanjalaiselle televisiokanava 24:lle.

Ballesta julisti Murciaan kolmen päivän suruajan, kertoo BBC. Ballesta kertoo BBC:n mukaan, että ihmisiä on saapunut yökerhon lähistölle etsimään tietoa läheisistään.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchéz jakoi surunvalittelunsa pikaviestipalvelu X:ssä. Hänen mukaansa valtio on murcialaisten tukena tänä surullisena aikana. Hän kiittää kirjoituksessaan pelastustyöntekijöitä.

Espanjalaislehti La Verdad de Murcia kertoo surullisen tarinan 28-vuotiaasta naisesta, jota ei toistaiseksi ole löydetty. Lehti kertoo naisen lähettäneen palon sytyttyä äidilleen ääniviestin:

– Äiti, rakastan sinua, me kuolemme.

Juttua päivitetty 1.10. kello 18.18: Lisätty tieto kadoksissa olevien määrästä ja tuoretta tietoa Murciasta.

Suosittelemme