Hyppää sisältöön

SJK:n raju kuri jatkuu: Treeniä ilman vapaapäiviä, maalivahti toivoi Ylen haastattelussa lepoa

Veikkausliigan mestaruus ei ratkennut vielä, vaikka Kuopion Palloseura kärsi kovan takaiskun. Töölössä jännittänyt HJK on saanut huilata, mutta tasapeliin Kuopiossa jäänyt SJK:n miehistö ei saa sitä vieläkään.

-
KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl (keskellä) nousi kulmapotkuun yrittämään maalintekoa, mutta kuopiolaiset jäivät tasapeliin SJK:ta vastaan. Kuva: Saimi Airaksinen / AOP
Samu Saatsi,
Sari Sirkkiä,
Bettina Törnvall
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Veikkausliigassa ei nähty vielä mestaruuden ratkaisua, vaikka Seinäjoen Jalkapallokerho piinasi Kuopion Palloseuraa pitkään. KuPS jäi 1–1-tasapeliin SJK:ta vastaan kotonaan, mikä minimoi sen mestaruusmahdollisuuksia entisestään.

Sarjaa kuuden pisteen kaulalla KuPS:iin johtava Helsingin Jalkapalloklubi voi varmistaa mestaruuden ensi viikon sunnuntaina voitolla. Tuolloin HJK kohtaa vieraskentällä 13 ottelun tappiottomassa putkessa purjehtivan Vaasan Palloseuran.

HJK:n joukkue seurasi KuPS:n ja SJK:n välistä kamppailua kotikentällään Töölön jalkapallostadionilla. Jännitys kasvoi, kun SJK siirtyi Diego Rojasin johdolla Kuopiossa avausjaksolla 1–0-johtoon. Mestaruusjuhlajuomat jäivät kuitenkin lopulta jääkaappiin, kun KuPS:n Jasse Tuominen tasoitti pelin hieman yli kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Kun KuPS eikä SJK onnistunut tekemään maalia viidellä lisäaikaminuutilla, katseet kääntyivät ensi viikkoon.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli rauhallisena Ylen haastattelussa. Bileiden siirtyminen ei harmittanut.

– Tilanne ei ole meidän osaltamme muuttunut. Meidän pitää edelleen hoitaa omat pelimme voitoiksi, kuten olemme aiemmin puhuneet, Korkeakunnas totesi heti aluksi.

”Klubilla” on tekemistä tarpeeksi ensi viikolle sunnuntain VPS-kamppailun lisäksi. HJK pelaa torstaina Aberdeen FC:tä vastaan Konferenssiliigan lohkovaiheen toisen ottelunsa.

– Emme ole vielä sunnuntaita juuri pohtineet. Lähdemme ensin keskiviikkona Skotlantiin, joten keskitymme siihen. Palasimme tänään hikoilemaan hieman yhdessä. Eli tietynlainen lomalta paluu, ensin pelit kentällä, ruokailu joukkueen kesken ja sitten seurasimme Kuopion pelin. Meillä oli sellaista ihmeellistä herkkua, että meillä oli kolmen päivän vapaat Honka-ottelun jälkeen. Se on poikkeuksellisen pitkä loma meille, Korkeakunnas avasi.

SJK:n pelaajat jatkavat treenaamista ilman välipäiviä

Kun HJK on viettänyt poikkeuksellisia vapaapäiviään, ei sellaisia ole SJK:n pelaajille suotu. Joukkueen päävalmentaja Joaquin Gomez on kertonut julkisesti, että seinäjokiset harjoittelevat tauotta, kunnes voittavat Veikkausliigapelin. SJK oli hävinnyt ennen Kuopioon saapumista kolme peliä putkeen.

Tasapelin myötä vapaapäiviä ei ole vielä nytkään edessä. Erinomaisesti KuPS:ia vastaan torjunut SJK:n maalivahti Markus Uusitalo kertoi, että huilipäivä olisi hänelle itselleen tarpeen.

– Kyllähän se vähän tuntuu. Itse henkilökohtaisesti tarvitsisin lepopäivän viikossa, mutta ymmärrän kyllä sen, että jotain täytyy kokeilla. Katsotaan toimiiko se. Tänään saatiin jo tasuri, katsotaan, miten toimii ensi viikolla, Uusitalo pohti Yle Urheilulle Kuopion keskuskentällä ottelun jälkeen.

Tarkoittaako tasuri siis vapaapäivää?

– Ei, kyllä se tulee vain voitosta.

SJK on Uusitalon mukaan treenannut viime aikoina joka päivä, ”enemmän tai vähemmän”. Maalivahdit ovat saaneet myös viikon alkuun maistaa tuplatreenipäiviäkin. Uusitalolla on ollut takanaan loukkaantumisia, joten harjoitusmäärät tuntuvat näin kauden päätöstä kohti mentäessä.

– Olemme kyllä vähän keventäneet sitä treenilastia. Lähempänä pelejä vedämme tottakai aika paljon keveämpejä settejä. Enemmän sanoisin, että se tuntuu mentaalipuolella, mutta kuten sanoin, jotain pitää kokeilla.

– Henkilökohtaisesti en tykkää tästä, kun tarvitsisin sen huilipäivän, jotta voisin ladata akut henkisesti ja fyysisesti. Mutta edelleen painotan, että olen täysin tämän päätöksen takana, Uusitalo naurahti lopuksi.

SJK:n Markus Uusitalo toivoi haastattelussa lepoa.

KuPS:lla enää murut mestaruustoiveista jäljellä

Sunnuntai-ilta oli murheellisin kärkikolmikon seuroista keltamustapaitaisille kuopiolaisille.

Toiselle jaksolle SJK:ta vastaan hurjana tullut KuPS joutui pettymään kotikentällään. Pallo kolisi tolpissa ja maalipaikkoja syntyi, mutta vain Tuominen pystyi osumaan SJK:n Uusitalon taakse.

Tasapeli kutisti sen mestaruusmahdollisuudet erittäin pieniksi ja ne nojaavat liki kokonaan HJK:n epäonnistumisille.

Keltaisissa paidoissaan pelannut kotijoukkue kerääntyi pelin jälkeen kentälle keskustelemaan.

– Sanoin joukkueelle, että olin ylpeä meidän esityksestämme toisella jaksolla. Siinä oli sitä, mitä olisi pitänyt näkyä jo ensimmäisellä. Avausjaksolla olimme vähän telineissä, emmekä olleet vaarallisia. Toisella jaksolla laitoimme kaiken likoon, harmi ettei se riittänyt, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi.

Mestaruustaiston loppuasetelma on KuPS:lle tukala. HJK ei saisi enää voittaa ja sen itse pitäisi viedä kaikki loput pelit nimiinsä. Honkavaaralle pelin henki on selvä.

– Kyllähän tämä on tosiaan HJK:n käsissä eikä meidän käsissämme. Meidän on keskityttävä omaan hommaamme, siihen voimme vaikuttaa. Pyrimme hoitamaan oman hommamme kunnialla loppuun. Pyrin tuossa ringissä ollessamme painottamaan sitä, että pyrkisimme nauttimaan näistä kolmesta viimeisestä viikosta. Sen verran tämä ryhmä on enää kasassa, Honkavaara päätti.

Maalit ottelusta KuPS–SJK

Suosittelemme