Hyppää sisältöön

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä antoi erotetuille jäsenilleen pakit – edes ex-kansanedustajan kirjelmä ei sulattanut jäätä

Valtuutettu Johannes Yrttiaho lähestyi Vasemmistoliiton valtuustoryhmää kirjelmällä, jossa hän pyysi, että ryhmästä erotettu kaksikko otettaisiin takaisin.

Johannes Yrttiaho eduskunnassa 12.9.2019
Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä erotti Johannes Yrttiahon huhtikuussa 2022. Yrttiaho toivoi pääsevänsä takaisin ryhmään. Kuva: Pekka Tynell / YLE
Heinimaija Hirvonen

Vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmä ei huoli ryhmästä erotettuja jäseniään takaisin.

Valtuutettu, ex-kansanedustaja Johannes Yrttiaho lähestyi valtuustoryhmää kirjelmällä, jossa hän pyysi, että hänet ja puoluetoveri Elina Sandelin otetaan takaisin ryhmään. Kaksikko erotettiin valtuustoryhmästä keväällä 2022.

Erottamisen syynä oli tiedotteen mukaan luottamuksen menetys, epäasiallinen käytös ryhmätovereita kohtaan sekä sovittujen toimintatapojen noudattamatta jättäminen.

Yrttiaho perusteli pyyntöään sillä, että vasemmistoliiton on koottava voimansa Petteri Orpon hallituksen leikkauksia vastaan.

– Turku on vasemmistoliitolle tärkeimpiä – ellei tärkein – kaupunki paitsi liikkeen historian myös nykypäivän näkökulmasta. Siksi rivit olisi tärkeä koota nyt, kun oikeistopuhuri puhaltaa kovempana kuin kymmeniin vuosiin, Yrttiaho kirjoitti aiemmin tiedotteessaan.

Ryhmä on kuullut erotettuja jäseniään ja päätti kuulemisen jälkeen yksimielisesti, että yhteistyöhön tarvittavaa luottamusta ei ole. Ryhmä ei näe, että erottamiseen johtaneet syyt olisivat korjaantuneet.

Ryhmä ei halua kommentoida asiaa enempää.

Voit keskustella aiheesta 3. lokakuuta kello 23 asti.

Suosittelemme