Hyppää sisältöön

Vauvakaappaus järkyttää pienen kaupungin rauhaa: ”Ei voi ymmärtää tällaista”, sanoo huittislainen Seppo Suonpää

Uutinen vauvan kaappauksesta ja äidin törkeästä pahoinpitelystä järkyttivät syvästi Huittisissa.

Lapsikaappaus järkyttää Huittisten asukkaita.
Anna-Mari Vuollet

Satakunnan Huittisten kylänraitilla on järkyttynyt tunnelma. Viime torstaina tapahtunut vauvan kaappaus ja äidin törkeä pahoinpitely ovat syvästi koskettaneet paikallisten mieltä.

Noin 10 000 asukkaan Huittisissa useimmat tuntevat toisensa ainakin näöltä. Kaupungilla tavattujen paikallisten on vaikea uskoa tapahtunutta todeksi.

– Melkein karvat pystyssä olin, ei voi ymmärtää tällaista, Seppo Suonpää kertoo.

Silmälasipäinen nainen hymyilee.
Marianne Windal kertoo, ettei tiedä tapauksen taustoja sen enempää kuin mitä on julkisuudesta lukenut. Kuva: Katja Halinen / Yle

Marianne Windal kertoo, ettei tiedä tapauksen taustoja sen enempää kuin mitä on julkisuudesta lukenut. Hänen mukaansa on yllättävää, että pienellä paikkakunnalla tapahtuu vauvakaappauksen ja äidin törkeän pahoinpitelyn kaltaisia asioita.

– Toisaalta, mikään ei enää yllätä tässä maailmassa.

Poliisin mukaan rikoksesta epäilty nainen ehdotti ulkoilulenkkiä sosiaalisessa mediassa. Naisen epäillään pahoinpidelleen vakavasti vaunulenkille kutsumansa äidin ulkoilun aikana. Tämän jälkeen hän oli paennut uhrin vastasyntyneen kanssa Helsinkiin.

Huittislaiset pohtivat ihmisten rohkeutta lähteä tapaamisiin sosiaalisen median tuttavuuksien kanssa. Suonpää kertoo ystäviensä olevan niin sanotusti perinteistä tekoa, eikä miehellä ole kontakteja sosiaalisen median kautta.

Tapahtuneesta järkyttynyt Suvi Lehtonen pohtii, kuinka paljon ihmisiin voi luottaa ja kuinka uusia tuttavuuksia uskaltaa tavata.

– Kyllä minä uskaltaisin tämänkin jälkeen lähteä, mutta varovaisuutta täytyy noudattaa. Kyse on kuitenkin yksittäisestä tapauksesta, Lehtonen kertoo.

Silmälasipäinen mies katsoo ohi kameran oikealle.
Seppo Suonpää ei ymmärrä, miten tällaista voi tapahtua Huittisissa. Kuva: Katja Halinen / Yle

Sosiaalisessa mediassa voi esittää mitä vaan

Marianne Windal muistelee, että hänen nyt liki täysi-ikäisten poikiensa ollessa pieniä, hän tapasi muita nuoria äitejä vauvakahvilassa ja seurakunnan perhekerhoissa.

Windal pohtii, miksi pienen vauvan äiti on kaivannut lenkkiseuraa.

– Onko tuntenut yksinäisyyttä vai miksi on lähtenyt täysin vieraan kanssa lenkille.

Vauvakaappauksen taustoja enempää tietämättä Windal muistuttaa, että sosiaalisessa mediassa on paljon erilaisia huijareita ja valeprofiileja.

– Varmaan pääsääntöisesti ei kannata keneenkään luottaa. Ei kannata suin päin uskoa kaikkea, Windal tiivistää.

Vaaleahiuksinen nainen hymyilee.
Suvi Lehtonen pohtii, kuinka paljon ihmisiin voi luottaa ja kuinka uusia tuttavuuksia uskaltaa tavata. Kuva: Katja Halinen / Yle

Törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelynä epäilty nainen vangittiin sunnuntaina. 21-vuotiaalla Porissa asuvalla naiselle ei ole aiempaa rikostaustaa.

Poliisi tavoitti epäillyn muutamia tunteja kaappauksen jälkeen Helsingistä. Vauva on poliisin mukaan kunnossa.

Poliisi otti naisen kiinni bussista. STT:n jututtaman Satakunnan Liikenteen kuljettaja kertoi, että vauvan sieppaamisesta epäilty nainen lähti suosiolla poliisin matkaan. Poliisioperaatio oli vain muutamissa minuuteissa ohi.

Poliisi ei tutkinnan tässä vaiheessa kerro asiasta enempää, mutta asiasta tiedotetaan lisää esitutkinnan edetessä.

Suosittelemme