Hyppää sisältöön

Uuden Musiikin Kilpailun finaali nousee Tampereen areenalle – Käärijä: Puuhastelulla ei pärjää

Kilpailun kasvava suosio näkyy siinä, että hakijoiden joukossa on joka vuosi enemmän tunnettuja artisteja.

Uuden Musiikin Kilpailu kasvaa areenatapahtumaksi, kun finaali järjestetään Tampereen areenalla.
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuden Musiikin Kilpailusta on tullut musiikki-instituutio, joka synnyttää tämän hetken kiinnostavimmat suomalaiset musiikki-ilmiöt.

Tästä osoituksena on Käärijän tänä vuonna luoma ennennäkemätön hype ja sijoittuminen toiseksi Liverpoolin Euroviisuissa. UMK on toiminut ponnahduslautana myös muille artisteille kuten Blind Channel, Kuumaa, Bess ja Erika Vikman.

UMK:n suosio on kasvanut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja siksi finaali kasvaa areenatapahtumaksi. Yle järjestää finaalin 10. helmikuuta Tampereen areenalla. Tapahtuman liput tulevat myyntiin torstaina 5. lokakuuta kello 9 lippu.fi-palvelussa.

Lavalla nähdään seitsemän UMK-kilpailijaa, jotka kisaavat Suomen euroviisuedustajan paikasta. Finaalissa on myös Käärijä-spesiaali sekä monia muita Suomen kärkiartisteja avaus- ja väliaikanumeroissa. Ennen ja jälkeen areena-show’ta järjestetään muun muassa viisudisco.

UMK:n finaali järjestettiin useampana vuonna Turun Logomossa. Kun tapahtuma siirtyy isolle areenalle, myös yleisömäärä kasvaa useilla tuhansilla. Tampereen areenalle mahtuu konserteissa jopa 15 000 ihmistä.

Robin-naamarit katsojilla.
Tämän vuoden UMK-finaalissa Turun Logomossa kannustettiin kaupungin omaa poikaa Robin Packalenia. Kuva: Kimmo Brandt /All Over Press

Kisaan hakijoiden määrä kasvussa

Ensi vuoden UMK:hon lähetettiin 419 kappaletta. Tämän vuoden kisaan haettiin 363 biisillä.

UMK-tuomariston puheenjohtaja Tapio Hakanen kertoo, että hakijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja etenkin Käärijän menestyksen jälkeen.

Finalistit julkistetaan 10. tammikuuta. Hakasen mukaan luvassa on monipuolinen kattaus popista rockiin ja indiestä danceen.

UMK:n kasvava suosio näkyy siinä, että hakijoiden joukossa on joka vuosi enemmän tunnettuja artisteja.

– Mukana on ensijulkaisunsa tekevän artistin ysäri-dance-tanssittaja, upeaäänisen laulajan voimabiisi, indie-suosikin uran kenties hienoin kappale, kahden nimekkään artistin yllättävä duo kovalla kertsillä, räjähtävä rock-anthem maailmalla keikkailevalta bändiltä, todella intensiivinen biisi yhdeltä tämän hetken kuunnelluimmista artisteista sekä tunnetun artistin nostattava klubi-bängeri, Hakanen paljastaa.

Mutta minkälaisen seuraajan UMK:n edellinen voittaja Jere Pöyhönen haluaisi lähettää Euroviisuihin? Näin vastaa Käärijä.

– Sellaisen joka haluaa lähteä voittamaan, ja on valmis siihen, mitä se ruljanssi tuo tullessaan. Toki sitä ei ikinä tiedä ennen kuin sen kokee. Varsinkin että intohimolla tekee sitä hommaa ja musiikki on se juttu ja lähellä sydäntä. Toivon, ettei sinne mene kukaan puuhastelemaan. Omaa juttua vaan. Ei se oo sen kummosempaa.

Voit lukea lisätietoja UMK-finaalista täältä.

Täsmennetty 4.10. klo 11.15 kohta ”UMK:hon lähetettiin tällä kertaa 419 kappaletta” muotoon ”Ensi vuoden UMK:hon lähetettiin 419 kappaletta”.

Aiotko mennä katsomaan Uuden Musiikin Kilpailun finaalia paikan päälle Tampereelle? Voit keskustella aiheesta 4.10.2023 klo 23 asti.

Suosittelemme