Hyppää sisältöön

Henrik Ehrnrooth aikoo jättää Koneen toimitusjohtajan pestin ensi vuonna

Ehrnrooth on sitoutunut jatkamaan pestissä seuraajansa aloitukseen asti.

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth
Henrik Ehrnrooth on toiminut hissiyhtiö Koneen toimitusjohtajana vuodesta 2014. Kuva: Jari Kärkkäinen / Yle
STT

Hissiyhtiö Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth aikoo jättää tehtävänsä ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Koneen hallitus on jo aloittanut hänen seuraajansa etsinnän. Yhtiö kertoo, että Ehrnrooth on sitoutunut jatkamaan pestissä seuraajansa aloitukseen asti ja varmistamaan tehtävien sujuvan siirron uudelle toimitusjohtajalle.

Ehrnrooth aloitti Koneen palveluksessa vuonna 2009 talousjohtajana, ja hänet nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2014.

Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin kertoo, että Ehrnroothin toimitusjohtajakaudella Kone on kasvanut merkittävästi ja muuttunut aidosti elinkaarilähtöiseksi yhtiöksi.

– Yhdessä tiiminsä kanssa Henrik on luonut organisaation ja kulttuurin, joka on menestyksekkäästi ohjannut Konetta toimintaympäristön merkittävien muutosten läpi, Herlin kiittelee tiedotteessa.

Ehrnrooth uskoo kasvupotentiaaliin

Kiina on ollut jo vuosien ajan Koneelle tärkeä markkina. Ehrnrooth kertoo aloittaneensa toimitusjohtajana, kun Kiinan rakennussektorin vahva nousukausi oli lopuillaan. Markkina-asemaansa vahvistaakseen yhtiö päätti tuolloin, että se hakee aiempaa suurempaa osuutta kasvusta palveluista ja digitaalisista teknologioista.

Viime osavuosikatsauksessaan Kone kirjasi huhti-kesäkuulta reippaan liikevoiton kasvun 332 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi 16 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein ja oli 2,8 miljardia euroa. Saatujen tilausten arvo kuitenkin laski liki 13 prosenttia noin 2,3 miljardiin euroon. Vertailukelpoisin valuuttakurssein tilaukset laskivat reilut kahdeksan prosenttia.

– Vaikka rakennusala on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti haastava, toimialallamme on edelleen merkittävä kasvupotentiaali, Ehrnrooth arvioi nyt tiedotteessa.

Kone valittiin elokuun lopulla julkaistussa Luottamus&Maine-tutkimuksessa Suomen hyvämaineisimmaksi pörssiyhtiöksi. Tutkimuksessa selvitettiin myös yksityissijoittajien mielestä parasta toimitusjohtajaa. Henrik Ehrnrooth valikoitui tässä kyselyssä kolmannelle sijalle.

Suosittelemme